Prajitura cu bulion si nuci

Prajitura de post

Foi :
320 g faina
2 lg zahar
8 lg ulei
9 lg bulion
1 lg bicarbonat

Sirop
1 ceasca apa
1 ceasca zahar

Umplutura :
200 g nuci macinate
1 borcan mic marmelada de caise

Glazura rece :
80 g zahar pudra
3 lg cacao
1 lg ulei
4 lg apa calduta

Mod de preparare :
       Foi : amestecam toate ingredientele. Bicarbonatul il stingem in putin otet. Omogenizam bine, impartim aluatul in 3 si intindem 3 foi.

Eu am intins foile pe o forma cu d= 30*22 cm. Cine doreste foile groase, le intinde pe o forma mai mica. Foile le lasam in cuptorul preancalzit cam 5 minute.

   Sirop : fierbem apa cu zaharul pana se ingroasa putin, apoi insiropam foile.
   Umplutura : amestecam marmelada cu nucile macinate.
   Glazura : amestecam zaharul pudra cu praful de cacao, adaugam uleiul, apoi apa calduta si omogenizam bine.

Asamblare : Umplutura o impartim in 2 si ungem 2 foi . Foaia de deasupra va fi acoperita de glazura de cacao.

Trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. dian@

    foarte buna prajiturica asta!imi plac foile cu bulion

    Răspuns
  2. ralu

    Ai niste prajituri bune care ma termina, super. felicitari-le meriti din toata inima

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4