Prajitura de post
Foi :
320 g faina
2 lg zahar
8 lg ulei
9 lg bulion
1 lg bicarbonat
Sirop
1 ceasca apa
1 ceasca zahar
Umplutura :
200 g nuci macinate
1 borcan mic marmelada de caise
Glazura rece :
80 g zahar pudra
3 lg cacao
1 lg ulei
4 lg apa calduta
Mod de preparare :
Foi : amestecam toate ingredientele. Bicarbonatul il stingem in putin otet. Omogenizam bine, impartim aluatul in 3 si intindem 3 foi.
Eu am intins foile pe o forma cu d= 30*22 cm. Cine doreste foile groase, le intinde pe o forma mai mica. Foile le lasam in cuptorul preancalzit cam 5 minute.
Sirop : fierbem apa cu zaharul pana se ingroasa putin, apoi insiropam foile.
Umplutura : amestecam marmelada cu nucile macinate.
Glazura : amestecam zaharul pudra cu praful de cacao, adaugam uleiul, apoi apa calduta si omogenizam bine.
Asamblare : Umplutura o impartim in 2 si ungem 2 foi . Foaia de deasupra va fi acoperita de glazura de cacao.
Trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna ! 🙂
Cred ca e tare buna!
Te cred pe cuvant cand spui ca este buna,dar tot gust o bucatica.Pup!
🙂 Va imbratisez !
foarte buna prajiturica asta!imi plac foile cu bulion
Ai niste prajituri bune care ma termina, super. felicitari-le meriti din toata inima
Multumesc frumos 🙂