Placinta cu rosii

Aluat :
50 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
300 ml apa calduta
500 g faina
1 lgt sare

Umplutura :
5 rosii (10 rosii cherry)
cimbru sau tarhon
6 catei de usturoi
9 lg ulei
sare

Citeste mai departe … >>>

Mod de preparare :
Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana si lasam aluatul obtinut la dospit 30 de minute.

Dupa jumatate de ora , aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru fara faina si il mai framantam putin.

Tava o ungem cu 2 lg de ulei . Asezam aluatul in tava si il intindem cu ajutorul mainilor.

Ungem cu 2 lg ulei aluatul si il lasam in tava inca 30 de minute.
Cat timp aluatul sta in tava, pregatim umplutura astfel : spalam rosiil si le taiem; presaram peste ele sare si cimbru uscat sau tarhon (eu am ales cimbru).

 Asamblare : aluat – rosiile taiate – usturoiul feliute (eu l-am dat prin presa de usturoi) – 2 lg ulei stropim pe deasupra. Dam la foc cam 40 de minute .

Lasam sa se raceasca, taiem si servim intr-o zi de post…

Mai urmeaza si alte placinte, dar peste cateva zile si tot de post … 😉

7 Comentarii

  1. Emily

    super delicioasa! pupici

    Răspuns
  2. Oana D.

    Trebuie sa fie tare buna! Pupici!

    Răspuns
  3. maya

    Ador genul asta de aluat cu rosii. Eu pun rosioare chery întregi sau jumatati, si le presar cu ceva sare de mare, rozmarin si ceva ulei de masline.

    Răspuns
  4. Miha

    Neaparat o sa fac si eu, ca tare-mi place cum arata!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...