Aluat :
50 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
300 ml apa calduta
500 g faina
1 lgt sare
Umplutura :
5 rosii (10 rosii cherry)
cimbru sau tarhon
6 catei de usturoi
9 lg ulei
sare
Mod de preparare :
Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana si lasam aluatul obtinut la dospit 30 de minute.
Dupa jumatate de ora , aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru fara faina si il mai framantam putin.
Tava o ungem cu 2 lg de ulei . Asezam aluatul in tava si il intindem cu ajutorul mainilor.
Ungem cu 2 lg ulei aluatul si il lasam in tava inca 30 de minute.
Cat timp aluatul sta in tava, pregatim umplutura astfel : spalam rosiil si le taiem; presaram peste ele sare si cimbru uscat sau tarhon (eu am ales cimbru).
Asamblare : aluat – rosiile taiate – usturoiul feliute (eu l-am dat prin presa de usturoi) – 2 lg ulei stropim pe deasupra. Dam la foc cam 40 de minute .
Lasam sa se raceasca, taiem si servim intr-o zi de post…
Mai urmeaza si alte placinte, dar peste cateva zile si tot de post … 😉
La placinte inainte,deci am sosit.Eu am desert.Te pup!
super delicioasa! pupici
Trebuie sa fie tare buna! Pupici!
Foarte bine arata!
Apetisanta placintica ta!
Ador genul asta de aluat cu rosii. Eu pun rosioare chery întregi sau jumatati, si le presar cu ceva sare de mare, rozmarin si ceva ulei de masline.
Neaparat o sa fac si eu, ca tare-mi place cum arata!