Placinta de Post !
Aluat :
500 g faina
200 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
2/3 cana zahar
1 lgt rasa de sare
70 ml ulei
Umplutura :
5 mere
6 lg zahar
3 lg zeama de lamaie
150 g nuci prajite si macinate
3 lg gris
Decor :
2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul.
Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta, iar la sfarsit uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai prinde de maini.
Aluatul obtinu il lasam sa dospeasca, pentru 1 ora, la loc ferit de curentii de aer rece.
Umplutura : curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare. peste ele adaugam zeama de lamaie, nucile prajite si macinate, zaharul si 1 lg de gris.
Asamblare : aluatul il rasturnam pe masa pe care am presarat faina. Il impartim in 2 si intindem cu sucitorul 2 foi.
O foaie o asezam intr-o forma tava ( cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura gris, asezam umplutura, presaram cea de a 3-a lingura de gris si apoi acoperim cu cea de a 2-a foaie de aluat. Lasam la crescut pentru 45 minute, apoi dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit.
Lasam placinta in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (aprox. 40-45 minute) .
Imediat cum am scos placinta din cuptor o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.
Super pufoasa si delicioasa ! 🙂
O combinatie super!Imediat as infuleca o bucatica!Pupici!
Am trecut pe la tine sa-ti spun ca esti cea mai buna sursa a mea de inspiratie (sper sa nu te deranjeze :P), dar si sa-ti urez Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
Te pup!
Mersi Dia 🙂 Te pup !
Angela, cred ca urmaresti ceva cu asemenea complimente… :)))) Glumesc, desigur !
Multumesc mult de aprecieri si, la fel iti urez si eu tie Sarbatori fericite cu sanatate si multe impliniri ! Te imbratisez cu mult drag . 🙂