Painici cu ceapa

Aluat :
500 g faina
25 g drojdie proaspata
210 ml apa calduta
2 lgt sare
1 lg zahar
70 ml ulei
Umplutura :
2 cepe rosii mici
1/2 lgt mac
1/4 lgt cimbru
1 catel usturoi
sare

Pregatim maia-ua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa calduta treptat, framantand pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini si lasam la dospit 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura : calim ceapa rosie in ulei, punem catelul de usturoi si cimbrul si mai calim foarte putin ( cam 1 minut ) apoi punem macul si sarea dupa gust si lasam sa se raceasca.

Aluatul il impartim in 11 bucati ( bilute ) ; lasam sa creasca, apasam cu degetele in mijlocul fiecarei bile si asezam o lingurita de umplutura .

Altfel : intindem bila de aluat cu sucitorul si punem pe ea lingurita de umplutura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam si adunam capetele unul langa altul.

Dupa ce am asezat panicile in tava de copt, le lasam sa creasca cam 30 de minute, apoi le ungem cu putin ulei de masline si apa (4 lg ulei masline si 1 lg apa) .Dam la cuptor pana se coc, dar inainte de a le scoate le ungem din nou cu amestecul de ulei si apa si le mai lasam 5 minute in cuptor  pana se rumenesc putin.

Sunt foarte pufoase .

1 Comentariu

  1. Ancuta

    Premii vesele te asteapta la mine pe blog. Pupici!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...