Ingrediente : 200 g paste 2 lg ulei 5 lg zahar 150 g nuci macinate 1/2 lgt scortisoara Mod de preparare : Fierbem pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele si le dam sub jet de apa rece. Pastele scurse bine de apa le...
Salata orientala
Ingrediente : 8 cartofi 1 ceapa 100 g masline sare piper 1 lgt otet 3 lg ulei de masline Mod de preparare : Spalam bine cartofii si ii fierbem in apa; ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. Curatam ceapa si o taiem feliute. Intr-un...
Focaccia
Aluat : 500 g faina 300 ml apa calduta 7 g drojdie uscata 1 lgt zahar 1 lgt sare 35 ml ulei de masline Pentru uns : 4 lg ulei masline 4 lg apa rozmarin Mod de preparare : Cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam drojdia si amestecam bine de tot. Adaugam...
Pachetele cu spanac si ciuperci
Ingrediente : 400 g aluat de foietaj frantuzesc 100 g spanac 1 borcan mic de ciuperci sare piper 1 ceapa 4 lg ulei 3 lg susan Mod de preparare : Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile taiate marunt si spanacul fiert si tocat; lasam pe foc pentru 2 minute....
Prajitura cu cocos de post
Ingrediente : 1 cana faina (200 g) 1 cana nuca cocos (120 g) 1 cana zahar (250 g) 1 cana lapte soia sau lapte de orez (300 ml) 1 plic praf de copt (10 g) 1 plic zahar vanilat 1 lg cacao Glazura : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un bol...
Macaroane cu cartofi
Ingrediente : 200 g macaroane 10 cartofi 1 morcov 1 ceapa 4 lg ulei sare piper Mod de preparare : - punem la fiert macaroanele conform instructiunilor de pe punga; - curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu putina sare; - intr-o cratita calim ceapa...
Mucenici moldovenesti de post
Aluat : 500 g faina 25 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 270 ml apa calduta sare 2 lg ulei 2 lg rom 1 plic zahar vanilat Sirop : 1 ceasca zahar 2 cesti cu apa 2 lg miere 150-200 g nuca macinata Ptr. aluat:Facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o...
Comentarii recente