Retete de post
Supa de chimen

Supa de chimen

Ingrediente : 2 cepe 1 morcov 1 lg cu varf de chimen 1 lg bulion 1 lg faina 1 lg boia 2 lg ulei sare piper 1,5 l apa patrunjel verde tocat (optional) Crutoane : 4 felii de paine 2 lg ulei Citeste mai departe ... Mod de preparare : Punem intr-o oala 1,5 l apa si o...

citește mai mult
Cartofi ca la bunica

Cartofi ca la bunica

Ingrediente : 600 g cartofi sare piper 4-5 lg ulei 1/2 lg boia 1 lg cu varf de faina 100 ml apa 1 ardei rosu mic 1 foaie dafin mare 5 catei de usturoi Mod de preparare : Curatam cartofii si ii taiem bucati mici, ii asezam intr-o forma termorezistenta sau forma yena,...

citește mai mult
Painici cu ceapa

Painici cu ceapa

Aluat : 500 g faina 25 g drojdie proaspata 210 ml apa calduta 2 lgt sare 1 lg zahar 70 ml ulei Umplutura : 2 cepe rosii mici 1/2 lgt mac 1/4 lgt cimbru 1 catel usturoi sare Pregatim maia-ua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa...

citește mai mult
Baclava

Baclava

Baclava    Ingrediente : 400 g foi de placinta ulei pentru uns foile Umplutura :  300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop :  400 ml apa 300 g zahar4 lg miere esenta de vaniliecoaja rasa de lamaiezeama de la 1/2 lamaie 50 ml rom Mod de preparare :Ungem o...

citește mai mult
Painici cu usturoi

Painici cu usturoi

Aluat : 700 g faina 440 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata (7 g) 1 lgt sare Umplutura : 140 g margarina ( unt ) 14 catei de usturoi 1 lgt ierburi de provence 1/2 lgt sare Mod de preparare : Amestecam faina cu drojdia uscata si sarea, apoi adaugam treptata apa...

citește mai mult
Paste cu pesmet

Paste cu pesmet

Ingrediente : 200 g paste 2 lg ulei 3 lg pesmet 4 lg zahar 1 plic zahar vanilat scortisoara Mod de pregatire : Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le strecuram. Intr-o cratita punem uleiul cu pesmetul pe foc si amestecam pana se prajeste putin...

citește mai mult
Varza calita cu paste

Varza calita cu paste

Ingrediente : 1 varza de 1 kg 200 g paste (taietei lati) 1 ceapa mica 4 lg ulei sare piper Mod de preparare : Calim ceapa intr-o cratita pana se inmoaie putin. Fierbem pastele( nu am avut taietei lati si am pus spaghete ) conform instructiunilor de pe ambalaj. Varza o...

citește mai mult
Cornuri cu marmelada

Cornuri cu marmelada

Ingrediente aluat : 500 g faina 250 ml apa calduta 25 g drojdie proaspata 4 lg zahar 2 lg margarina 1 lg ulei 1 lgt sare Umplutura : 100 g marmelada 6 lg  nuci macinate Uns deasupra : 4 lg miere Mod de pregatire : Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 50 ml apa calduta;...

citește mai mult
Potcoave cu nuca

Potcoave cu nuca

Ingrediente : 300 g faina 150 g nuci macinate 250 g margarina esenta de vanilie 1 lg rom 100 g zahar pudra zahar pudra cu aroma de vanilie (ptr tavalit) Mod de pregatire : Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi adaugam...

citește mai mult
Cuiburi cu mere si nuci

Cuiburi cu mere si nuci

Ingrediente aluat : 450 g faina 250 ml apa calduta 80 ml ulei 25 g drojdie proaspata 1 lg zahar 1 lgt rasa de sare Umplutura : 5 mere 6 lg zahar 100 g nuca macinata zahar pudra (optional) Mod de pregatire : Pregatim maia-ua astfel : intr-o cana mai mare amestecam...

citește mai mult
Mancare de spanac

Mancare de spanac

Ingrediente : 600 g spanac proaspat 5 lg bulion 3 lg ulei 1 cana apa de spanac 2 lg rase de faina sare 3 catei de usturoi Mod de pregatire : Spalam bine frunzele proaspete de spanac si le punem la fiert in apa. Dupa ce a fiert il tocam marunt. Intr-o tigaie adaugam...

citește mai mult
Ciuperci sotate

Ciuperci sotate

Ingrediente : 500 g ciuperci champignons 2 lg ulei sare piper 3 catei de usturoi Mod de pregatire : Curatam ciupercile si le taiem dupa preferinta. Punem cele 2 linguri de ulei intr-o craticioara alaturi de ciupercile taiate si le asezam pe foc mic; adaugam si sarea....

citește mai mult
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Ingrediente : 400 g fasole 1/2 pastarnac 1 ceapa 200 ml bulion 3 lg ketchup de casa 4 lg pasta de rosii cu ardei 4 catei usturoi 2 foi de dafin sare piper cimbru marar 2 lg faina 3 lg ulei Mod de preparare : Lasam fasolea in apa de seara pana dimineata ca sa se...

citește mai mult
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Ingrediente : 400 g foi de placinta 9 mere mari (aproximativ1,5 kg) 15 lg zahar 5 lg rase gris scortisoara 120 g unt topit sau ulei Decor : zahar pudra Mod de preparare : Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Ungem fiecare foaia cu unt topit(asezam 3 foi de...

citește mai mult
Tocanita de cartofi cu orez

Tocanita de cartofi cu orez

Ingrediente : 6 cartofi 1 ceapa mica 1 ardei 1/2 lgt boia dulce 1/2 pahar orez sare 2 lg ulei 1 frunzulita dafin 3 catei usturoi Mod de preparare : Spalam orezul in 2-3 ape; il lasam in apa rece pentru 20 minute. Taiem ceapa si o calim in ulei, intr-o craticioara, cam...

citește mai mult
Cozonac cu nuca de post

Cozonac cu nuca de post

Aluat :  500 g faina 25 g drojdie proaspata 4 lg ulei 4 lg rom 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2 portocala 150 g zahar un varf cutit de sare 250 ml apa calduta Umplutura:  150 g nuca macinata 2 lg rom 100 g zahar 1 plic zahar vanilat Uns deasupra :  50 ml apa...

citește mai mult
Mancare de dovlecei

Mancare de dovlecei

Ingrediente : 4 bucati dovlecei 1 ceapa 3 lg ulei 1 rosie 1 ardei 1 lg boia dulce 1/2 pahar apa 1 lg faina 3 lg apa marar 1/2 lamaie sare piper Mod de pregatire : Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si...

citește mai mult
Pancakes cu mere

Pancakes cu mere

Ingrediente : 300 g faina 400 ml lapte soia 100 ml ulei 1 lgt bicarbonat 4 lg miere 1 plic zahar vanilat un varf cutit de sare 1 mar Mod de preparare : Intr-un castron amestecam faina cu plicul de zahar vanilat, sarea, lingurita de bicarbonat, apoi laptele de soia,...

citește mai mult
Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Ingrediente : 1 ceapa 1 morcov 1-2 gulii 1/2 ceasca de orez 1/4 telina 1 patrunjel 3 lg ulei frunze de parunjel ardei si rosii de la congelator sare Mod de preparare :         Intr-o oala punem uleiul si ceapa taiata marunt si o calim, apoi adaugam morcovul dat pe...

citește mai mult
Mazare cu cartofi

Mazare cu cartofi

Ingrediente : 300 g mazare congelata 2-3 cartofi 1 morcov mic 1 ceapa mica 2 lg ulei 2 lgt faina 70 ml bulion marar congelat Mod de preparare : Intr-o cratita calim ceapa in ulei , adaugam morcovul taiat rondele si mai amestecam cam 3 minute, apoi adaugam mazarea,...

citește mai mult

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email2