Ingrediente :
4 bucati dovlecei
1 ceapa
3 lg ulei
1 rosie
1 ardei
1 lg boia dulce
1/2 pahar apa
1 lg faina
3 lg apa
marar
1/2 lamaie
sare
piper
Mod de pregatire :
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si ii lasam sa stea pana ce calim ceapa .
Intr-o cratita punem uleiul si ceapa curatata si taiata bucatele si o calim putin, apoi luam cratita deoparte si punem lingura de boia .
Punem dovleceii storsi de apa, rosiile si ardeiul taiate cubulete, sare si apa si lasam sa fiarba pentru cca 20 minute.
Eu am avut de anul trecut la borcan rosii cu ardei si am pus 4 lg din acest amestec.
Amestecam faina cu apa si o turnam peste dovlecei.
Dupa ce a fiert punem mararul, piperul si eventual sare daca mai este necesar.
Pofta buna! 🙂
0 Comentarii