Mancare de dovlecei

Ingrediente :
4 bucati dovlecei
1 ceapa
3 lg ulei
1 rosie
1 ardei
1 lg boia dulce
1/2 pahar apa
1 lg faina
3 lg apa
marar
1/2 lamaie
sare
piper
Mod de pregatire :
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea mare, ii stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie si ii lasam sa stea pana ce calim ceapa .

Intr-o cratita punem uleiul si ceapa curatata si taiata bucatele si o calim putin, apoi luam cratita deoparte si punem lingura de boia .

Punem dovleceii storsi de apa, rosiile si ardeiul taiate cubulete, sare si apa si lasam sa fiarba pentru cca 20 minute.

Eu am avut de anul trecut la borcan rosii cu ardei si am pus 4 lg din acest amestec.

Amestecam faina cu apa si o turnam peste dovlecei.
Dupa ce a fiert punem mararul, piperul si eventual sare daca mai este necesar.

Pofta buna!  🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4