Gogosi de post

DSC_0014

Ingrediente :

1 kg faina

500 ml apa calduta

100 ml ulei

50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata)

1 lgt rasa de sare

3 lg zahar

coaja rasa de la 1 lamaie

2 lg rom

 

Prajire :

ulei

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Maia : intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin apa calduta si putina faina (cat sa obtinem o compozitie ca o smantana). Lasam la dospit 15 minute.

Separat, cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam sarea, apa calduta in care am dizolvat cele 2 lg de zahar ramase, maia-ua , rom-ul, coaja rasa de lamaie si framantam . Uleiul se adauga la sfarsit, treptat, framantand mereu pana se incorporeaza tot. Aluatul obtinut il lasam la dospit pentru 1 ora, in castron, acoperit cu un prosopel curat.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam putin, presaram putina faina pe masa apoi il intindem cu sucitorul . Decupam cu un pahar sau cu o forma rotunda de inox .

DSC_0003

Aluatul decupat il asezam pe o fata de masa curata, apoi il acoperim cu fata de masa si lasam sa creasca circa 15-20 minute; le prajim intr-o cratita cu mult ulei pe care o acoperim cu un capac. Dupa un timp, intoarcem gogosile sa se prajeasca si pe cealalta parte. Le scoatem pe un servet de hartie absorbant.

DSC_0004

Dupa ce gogosile s-au racit, le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

DSC_0032

DSC_0014

 

DSC_0082

DSC_0104

Spor la pregatit reteta ! 🙂 Foarte pufoase !

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Sarailie

Sarailie

Sarailie   Ingrediente : 400 g foi de placintauleiapa Umplutura :300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop :500 ml apa300 g zaharesenta de vaniliecoaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie1 lg rom  Mod de preparare Sarailie :  Foile de placinta le taiem pe...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6