Ingrediente :
1 kg faina
500 ml apa calduta
100 ml ulei
50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata)
1 lgt rasa de sare
3 lg zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
2 lg rom
Prajire :
ulei
Decor :
zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Maia : intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lg zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin apa calduta si putina faina (cat sa obtinem o compozitie ca o smantana). Lasam la dospit 15 minute.
Separat, cernem faina intr-un castron mai mare, adaugam sarea, apa calduta in care am dizolvat cele 2 lg de zahar ramase, maia-ua , rom-ul, coaja rasa de lamaie si framantam . Uleiul se adauga la sfarsit, treptat, framantand mereu pana se incorporeaza tot. Aluatul obtinut il lasam la dospit pentru 1 ora, in castron, acoperit cu un prosopel curat.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam putin, presaram putina faina pe masa apoi il intindem cu sucitorul . Decupam cu un pahar sau cu o forma rotunda de inox .
Aluatul decupat il asezam pe o fata de masa curata, apoi il acoperim cu fata de masa si lasam sa creasca circa 15-20 minute; le prajim intr-o cratita cu mult ulei pe care o acoperim cu un capac. Dupa un timp, intoarcem gogosile sa se prajeasca si pe cealalta parte. Le scoatem pe un servet de hartie absorbant.
Dupa ce gogosile s-au racit, le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
Spor la pregatit reteta ! 🙂 Foarte pufoase !
0 Comentarii