Cuiburi cu mere si nuci

Ingrediente aluat :
450 g faina
250 ml apa calduta

80 ml ulei
25 g drojdie proaspata
1 lg zahar
1 lgt rasa de sare

Umplutura :
5 mere
6 lg zahar
100 g nuca macinata
zahar pudra (optional)

Mod de pregatire :

Pregatim maia-ua astfel : intr-o cana mai mare amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 5 lg apa calduta; lasam la crescut cam 15 minute; in apa ramasa dizolvam zaharul .
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib si punem maia-ua,  apa, sarea, uleiul si framantam bine .

Lasam aluatul la crescut la loc cald 1 ora.

Umplutura: punem la calit, intr-o cratita, pe foc, merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare impreuna cu zaharul; lasam sa se raceasca si strecuram merele calite, apoi le amestecam cu nuca macinata.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri in care punem putin din umplutura si strangem ca sa obtinem un cuib

Cuiburile le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, le dam la cuptor pana se rumenesc.

Dupa ce s-au racorit presaram zahar pudra pe ele .

Foarte bune!

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4