Ingrediente aluat :
450 g faina
250 ml apa calduta
80 ml ulei
25 g drojdie proaspata
1 lg zahar
1 lgt rasa de sare
Umplutura :
5 mere
6 lg zahar
100 g nuca macinata
zahar pudra (optional)
Mod de pregatire :
Pregatim maia-ua astfel : intr-o cana mai mare amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 5 lg apa calduta; lasam la crescut cam 15 minute; in apa ramasa dizolvam zaharul .
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib si punem maia-ua, apa, sarea, uleiul si framantam bine .
Lasam aluatul la crescut la loc cald 1 ora.
Umplutura: punem la calit, intr-o cratita, pe foc, merele curatate de coaja si date pe razatoarea mare impreuna cu zaharul; lasam sa se raceasca si strecuram merele calite, apoi le amestecam cu nuca macinata.
Dupa ce a dospit aluatul, il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri in care punem putin din umplutura si strangem ca sa obtinem un cuib
Cuiburile le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, le dam la cuptor pana se rumenesc.
Dupa ce s-au racorit presaram zahar pudra pe ele .
Foarte bune!
0 Comentarii