Cozonac cu rahat de post
Ingrediente :
500 g faina 000
40 g drojdie proaspata
60 g zahar
1/2 lgt sare
1 lg esenta vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
260 ml suc Schweppes mandarin (sau Fanta de portocale)
80 ml ulei
 
bucatele mici de rahat colorat
 
Mod de preparare : 
Pregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa dospeasca 10 minute.
Adaugam apoi celelalte ingrediente si framantam pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe peretii  vasului. Ungem cu putin ulei peretii castronului si aluatul. Lasam la dospit 1 ora.
Dupa ce a crescut il impartim in 2 . Fuiecare bucata o intindem cu mainile si formam un dreptunghi., pe care presaram bucatele mici de rahat.
Rulam si la fel procedam cu cealalta foaie. Cele 2 rulouri le impletim si le asezam intr-o forma de cozonac, pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie pentru copt.
Lasam sa creasca inca 1 ora , apoi stropim cu putin suc gazos si dam la cuptorul preancalzit, la foc mare, timp de 10 minute, apoi scadem temperatura aragazului si mai lasam 40 de minute.
Cozonacul este copt in momentul in care il ciocanim cu degetul si suna a gol.
Lasam sa se raceasca, acoperit cu un prosop, apoi putem felia si servi.
Este absolut delicios .
Sursa mea : Laura Laurentiu.
 
 
 
Si o poza de aproape, ca sa vedeti cat este de pufos !! 🙂
 
 
Incercati-l cu incredere, dar masurati la fix ingredientele.
Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Timea

    Foarte bine arata! vreau si eu o felie!

    Răspuns
  2. Adela Zilahi

    O pufosenie, pe saptamana viitoare am planificat, pana atunci servesc o felie!!! Pupici!

    Răspuns
  3. Nicol

    Preferatul sotului meu! Foarte bine arata!

    Răspuns
  4. Antonina

    Foarte bine arata! Mie imi place cu multa cioco!

    Răspuns
  5. Anonymous

    imi puteti spune va rog cam la ce temperatura trebuie pus aragaul caci am cuptor pe curent si am intrat in ceata cu foc tare,foc incet.e prima data cind o sa fac cozonac.multumesc

    Răspuns
  6. Mirela Goleanu

    Puneti cozonacul in cuptorul preincalzit la 200 grade, iar dupa 10 minute scadeti temperatura la 180.Lasati sa se coaca timp de 30-40 de minute. Spor la incercat reteta ! 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4