500 g faina
25 g drojdie proaspata
4 lg ulei
4 lg rom
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 portocala
150 g zahar
un varf cutit de sare
250 ml apa calduta Umplutura:
150 g nuca macinata
2 lg rom
100 g zahar
1 plic zahar vanilat Uns deasupra :
50 ml apa
4 lg ulei
3 lg zahar Ptr.aluat : Facem maia-ua: amestecam drojdia cu 2 lgt zahar pana se lichefiaza apoia adaugam putin apa calduta si lasam la dospit pentru 10-15 minute. Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib in ea si adaugam maia-ua crescuta, uleiul, sarea, rom-ul, coaja rasa de portocala si apa calduta (in care am topit zaharul si zaharul vanilat ) treptat. Framantam bine pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit pentru o ora. Dupa ce a crescut il intindem pe masa cu faina si punem umplutura deasupra. Rulam si asezam intr-o tava de cozonac unsa cu ulei . Mai lasam la crescut pentru inca 30 de minute, dupa care il ungem cu sirop si dam la cuptor pana se rumeneste. Ptr. umplutura : Amestecam ingredientele toate. Cine doreste poate sa puna si stafide. Ptr.sirop : Amestecam apa cu zaharul si uleiul. Foarte bun 🙂
0 Comentarii