Cornuri cu marmelada

Ingrediente aluat :
500 g faina
250 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
4 lg zahar
2 lg margarina
1 lg ulei
1 lgt sare

Umplutura :
100 g marmelada
6 lg  nuci macinate

Uns deasupra :
4 lg miere

Mod de pregatire :
Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si 50 ml apa calduta; lasam la dospit cam 10-15 min.
Facem un sirop din 200 ml apa calduta cu 3 lg zahar.
Punem faina intr-un vas, sarea, uleiul, margarina topita, maia-ua si siropul treptat, framantand pana la omogenizare. Lasam la dospit aluatul obtinut pentru 30 de minute, la loc cald.

Framantam din nou, punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.

Impartim aluatul in 2 si intindem 2 foi; fiecare foaie o impartim in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem 1/2 lgt umplutura (amestecam ingredientele) si rulam spre varful triunghiului.

Asezam cornurile in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; lasam sa mai stea 15 minute, apoi le ungem cu mierea topita (sau cu un sirop din 1 lg zahar si 40 ml apa) si racita si dam la cuptor pana se rumenesc.

Se servesc simple sau stropite cu zahar pudra .Eu le-am uns cu miere dupa ce s-au rumenit in cuptor.

Foarte pufoase si delicioase.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...