Ingrediente :
100 g texturat proteic din soia
1 lg boia dulce
1 lgt seminte chimen
1 lgt marar verde tocat
1 lgt oregano
1 lgt cimbru
1 lg pesmet
1 morcov mic
1 cartof mediu
2 lg ulei
2 lg apa minerala
3 lg faina
sare
piper
50 g seminte susan
2-3 lg faina
ulei pentru prajit
Mod de preparare :
Fierbem soia conform instructiunilor de pe punga. Eu le-am fiert 15 minute in apa cu sare si piper, apoi le-am stors de apa. (Am folosit soia cuburi de la Inedit.)
Intr-un castronel am pus soia, caroful dat pe razatoare, morcovul ras, si celelalte ingrediente. Am amestecat si le-am pus in blender ca sa maruntesc soia.
Am format bile de marimea unei nuci, pe care le-am dat prin seminte de susan , faina si apoi le-am prajit in ulei incins.
Le-am lasat sa se rumeneasca putin, apoi le-am intors si le-am mai lasat cateva minute. Le scoatem pe un servet absorbant .
Foarte bune in perioada postului, langa un piure de cartofi, legume crude, sos de rosii, cartofi prajiti, pilaf de orez etc. Fiecare poate servi dupa propriul sau gust.
Foarte bine arata!!!
Ce frumoase le-ai facut! si imi place ca le-ai dat prin susan. pup
Nu sunt fan soia dar tare bine arata chiftelutele tale!
Imi plac doar mie,carnivorii mei nici sa nu auda.Servesc si eu una.Pup!
Bune tare!!!Zilele astea sigur le incerc!Pup!