Cartofi ca la bunica

Ingrediente :
600 g cartofi
sare
piper
4-5 lg ulei
1/2 lg boia
1 lg cu varf de faina
100 ml apa
1 ardei rosu mic
1 foaie dafin mare
5 catei de usturoi

Mod de preparare :
Curatam cartofii si ii taiem bucati mici, ii asezam intr-o forma termorezistenta sau forma yena, saram,  piperam, stropim cu o lingura de ulei, punem si foaia de dafin si lasam deoparte.

Taiem ardeiul si il punem deasupra, peste cartofi.

Punem pe foc, intr-o tigaie uleiul, boia-ua si faina; omogenizam si adaugam treptat apa, amestecand sa nu faca cocoloase; adaugam apa, pana obtinem un sos moale, care curge; dam de pe foc deoparte si turnam acest sos peste cartofi .

Dam la cuptor pentru 1 ora; verificam cu o furculita cand sunt copti cartofii.

Usturoiul taiat bucatele mici il punem deasupra si mai lasam cam 10 minute in cuptor.

Va doresc pofta buna !

1 Comentariu

  1. Ciccia

    Buonissime queste patate, io adoro le patate, le mangio spesso. Complimenti la ricetta. Ti seguo da Roma. Abito in Sicilia ma sto a Roma per l'estate. Ciao!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...