Ingrediente :
600 g cartofi
sare
piper
4-5 lg ulei
1/2 lg boia
1 lg cu varf de faina
100 ml apa
1 ardei rosu mic
1 foaie dafin mare
5 catei de usturoi
Mod de preparare :
Curatam cartofii si ii taiem bucati mici, ii asezam intr-o forma termorezistenta sau forma yena, saram, piperam, stropim cu o lingura de ulei, punem si foaia de dafin si lasam deoparte.
Taiem ardeiul si il punem deasupra, peste cartofi.
Punem pe foc, intr-o tigaie uleiul, boia-ua si faina; omogenizam si adaugam treptat apa, amestecand sa nu faca cocoloase; adaugam apa, pana obtinem un sos moale, care curge; dam de pe foc deoparte si turnam acest sos peste cartofi .
Dam la cuptor pentru 1 ora; verificam cu o furculita cand sunt copti cartofii.
Usturoiul taiat bucatele mici il punem deasupra si mai lasam cam 10 minute in cuptor.
Va doresc pofta buna !
Buonissime queste patate, io adoro le patate, le mangio spesso. Complimenti la ricetta. Ti seguo da Roma. Abito in Sicilia ma sto a Roma per l'estate. Ciao!