Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...
Gogosi de post
Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom Prajire : ulei Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de...
Negresa de post cu dulceata
Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...
Sarailie
Sarailie Ingrediente : 400 g foi de placintauleiapa Umplutura :300 g nuci macinate6 lg zahar2 lgt scortisoara Sirop :500 ml apa300 g zaharesenta de vaniliecoaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie1 lg rom Mod de preparare Sarailie : Foile de placinta le taiem pe...
Moristi cu rahat
Ingrediente :400 g aluat pentru foietajbucatele de rahat 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : aluatul pentru foietaj il taiem in 16 patrate . Facem pe fiecare patrat 4 taieturi pe diagonala , lasand mijlocul netaiat. Luam cate un colt si il aducem...
Salam de biscuiti cu banane
Salam de biscuiti cu banane Ingrediente :400 g biscuiti simpli3 lg cacao50 g rahat taiat bucatele50 g stafide50 g nuci tocate125 g margarina (sau unt)150 g zahar200 ml apa (sau lapte)2-3 lg zeama de lamaie1 fiola esenta de rom 2 banane Decor:40 g zahar pudra cu aroma...
Placinta cu mere si nuci prajite
Placinta de Post ! Aluat : 500 g faina 200 ml apa calduta 25 g drojdie proaspata 2/3 cana zahar 1 lgt rasa de sare 70 ml ulei Umplutura : 5 mere 6 lg zahar 3 lg zeama de lamaie 150 g nuci prajite si macinate 3 lg gris Decor : 2 lg zahar pudra Mod de preparare : ...
Prajitura cu mere si migdale
Aluat : 600 g faina 400 g margarina 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 50 ml apa 1 lg otet de mere Citeste mai mult ... >>> Umplutura : 1,5 kg mere Ionatan 8 lg zahar 1-2 lgt scortisoara macinata 2 lg gris Decor : 5 lg gem de caise (sau de mere, de...
Palmieri cu scortisoara
Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 1/2 cana zahar 1-2 lg scortisoara Mod de preparare : Peste aluatul de foietaj presaram zahar amestecat cu praf de scortisoara, trecem peste el cu ajutorul sucitorului de lemn, pentru a presa zaharul .Intoarcem invers aluatul , luam...
Rum Baba (de post)
Aluat : 300 g faina 25 g drojdie proaspata 165 ml apa minerala carbogazoasa 45 ml ulei 1 lg zeama de lamaie 1 lg esenta de vanilie 50 g zahar un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie Citeste mai mult ... >>>Sirop : 300 g zahar 500 ml apa coaja rasa de la...
Coca de trampo
Ingrediente : 100 ml ulei 100 ml bere 300 g faina 1/2 lgt sare1 ceapa 1 ardei 1 gogosar 2 rosii sare piper ulei de maslineMod de preparare : Curatam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul si gogosarul il taiem si pe el tot rondele, iar rosiile felii subtiri. Presaram...
Supa crema de broccoli
Pentru azi am pregatit o supa crema de broccoli de post. Ingrediente : 1 broccoli 3 morcovi mici 1 ceapa 1 telina mica 1 pastarnac sare 1/2 lgt nucsoara macinata 2 lg ulei 2 l apa Citeste mai mult ... >>> crutoane prajite Mod de preparare : Punem apa, sarea...
Cozonac cu rahat de post
Ingrediente : 500 g faina 000 40 g drojdie proaspata 60 g zahar 1/2 lgt sare 1 lg esenta vanilie coaja rasa de la 1 lamaie 260 ml suc Schweppes mandarin (sau Fanta de portocale) 80 ml ulei bucatele mici de rahat colorat Mod de preparare : Pregatim maia-ua : intr-un...
Mucenici moldovenesti 2
Sfintii 40 de Mucenici Sfintii 40 de mucenici erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman pagan Licinius. Afland despre credinta lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit sa se inchine idolilor. Refuzand, au fost intemnitati timp de opt zile si...
Prajitura cu bulion si nuci
Prajitura de post Foi : 320 g faina 2 lg zahar 8 lg ulei 9 lg bulion 1 lg bicarbonat Sirop 1 ceasca apa 1 ceasca zahar Umplutura : 200 g nuci macinate 1 borcan mic marmelada de caise Glazura rece : 80 g zahar pudra 3 lg cacao 1 lg ulei 4 lg apa calduta Mod de...
Chiftelute din soia
Ingrediente : 100 g texturat proteic din soia 1 lg boia dulce 1 lgt seminte chimen 1 lgt marar verde tocat 1 lgt oregano 1 lgt cimbru 1 lg pesmet 1 morcov mic 1 cartof mediu 2 lg ulei 2 lg apa minerala 3 lg faina sare piper 50 g seminte susan 2-3 lg faina ulei pentru...
Burek cu varza dulce
Burek cu varza de post. Ingrediente : 1 kg varza dulce 400 g foi de placinta 1 lgt sare piper 1 lg boia dulce 2 lg marar verde tocat 2 lg pesmet (optional) 50 ml apa minerala ulei ptr uns foile Citeste mai mult ... >>> Mod de preparare : Taiem ceapa si o...
Turtite simple
Ingrediente : 600 g faina 25 g drojdie proaspata 1 lgt rasa sare 1 lgt zahar 6 lg ulei de masline 300 ml lapte caldut (sau apa calduta) Mod de preparare : Maia: amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10...
Placinta cu rosii
Aluat : 50 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 300 ml apa calduta 500 g faina 1 lgt sare Umplutura : 5 rosii (10 rosii cherry) cimbru sau tarhon 6 catei de usturoi 9 lg ulei sare Citeste mai departe ... >>> Mod de preparare : Pentru aluat : drojdia o amestecam cu...
Ciorba de fasole boabe
Deoarece suntem in postul Craciunului, m-am gandit sa fac o ciorbita de fasole uscata. Ingrediente : 250 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 ardei 2 rosii sare piper 2 lg ulei 1 lg faina 2 lg bulion 1 lg boia 3 lg ketchup cu usturoi frunze...
Comentarii recente