Zambet de soare
IMG_0012
Foaie alba :
300 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g zahar pudra
125 g unt
1 galbenus
coaja rasa de la 1/2 lamaie
4-5 lg lapte
 
Foaie maro :
300 g faina
1/2 plic praf de copt
100 g zahar pudra
125 g unt
1 ou
coaja rasa de la 1/2 lamaie
4-5 lg lapte
2 lg cacao
 
Umplutura :
500 g branza de vaci grasa (sau mascarpone, ricotta)
1 plic budinca de vanilie
120 g zahar pudra
1 ou
1 albus
5 lg lapte
1 lg esenta de vanilie
3 lg zeama de lamaie
 
piersici din compot
 
Decor :
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
 
Mod de preparare :
Foaie alba : intr-un castron amestecam toate ingredientele si le framantam purin, pana formam un aluat. Acest aluat il adunam sub forma unei bile si il dam la frigider pentru circa 1 ora.
Foaie maro : framantam toate ingredientele putin, formam o bila si o dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura : toate ingredientele le mixam bine. Eu am folosit blenderul vertical pentru a obtine o umplutura mai fina.
Asamblare: intr-o forma (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul maro. Peste el intindem umplutura, iar peste umplutura asezam jumatati de piersici din compot (1 borcan mare de compot este la fix).
 
IMG_9981
IMG_9982
Foaia alba o intindem cu sucitorul pe o folie alimentara, apoi o asezam peste umplutura din tava.
 
IMG_9985
IMG_9987
Luam folia alimentara jos, cu grija, apoi intepam cu furculita aluatul alb, din loc in loc si dam la cuptor pentru circa 30-40 minute.
 
IMG_9988
Lasam prajiturica sa se raceasca, apoi presaram pe ea zahar pudra cu aroma de vanilie, taiem si servim.
 
IMG_0012
 
Reteta am gasit-o in revista Secretele bucatariei.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
961
1168
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest