Tiramisu cu frisca si capsuni

Ingrediente :

4 oua

200 g zahar pudra

500 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca (35%)

500 g piscoturi

 

500 ml cafea espresso tare indulcita

50 ml lichior cafea sau cognac

 

Decor :

2 lg cacao

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu folosesc zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr.Oetker), pana se topeste zaharul, apoi adaugam mascarponele, albusurile mixate spuma tare si smantana pentru frisca batuta spuma si ea.

Asamblare : o tava (25*35 cm) o tapetam cu folie alimentara, apoi asezam crema-capsuni taiati rondele- piscoturi inmuiate in cafea espresso tare , indulcita- apoi crema-capsuni taiati rondele si piscoturi inmuiate in cafea .

Dam tava la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

Scoatem tava din frigider si o rasturnam invers pe un platou.

Taiem cu cu cutit foarte bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Super usor, rapid si delicios ! Spor la prajituirt ! 🙂

 

Sursa : https://miremirc.ro/2011/05/15/tiramisu-cu-frisca/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...