Tiramisu cu frisca si capsuni
Ingrediente :
4 oua
200 g zahar pudra
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca (35%)
500 g piscoturi
500 ml cafea espresso tare indulcita
50 ml lichior cafea sau cognac
Decor :
2 lg cacao
Mod de preparare Tiramisu cu frisca si capsuni :
Intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu folosesc zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr.Oetker), pana se topeste zaharul, apoi adaugam mascarponele, albusurile mixate spuma tare si smantana pentru frisca batuta spuma si ea.
Asamblare : o tava (25*35 cm) o tapetam cu folie alimentara, apoi asezam crema-capsuni taiati rondele- piscoturi inmuiate in cafea espresso tare , indulcita- apoi crema-capsuni taiati rondele si piscoturi inmuiate in cafea .
Dam tava la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.
Scoatem tava din frigider si o rasturnam invers pe un platou.
Taiem cu cu cutit foarte bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Super usor, rapid si delicios !
Spor la prajituirt ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
0 Comentarii