Tavalita cu ciocolata alba
Blat :
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie
100 ml lapte
150 ml ulei
250 g faina
1 plic praf de copt
Glazura :
200 g ciocolata alba
150 ml lapte
150 g unt 80%
esenta de vanilie
Decor :
200 g cocos
Mod de preparare Tavalita cu ciocolata alba :
Blat : intr-un bol mixam albusurile cu 50 g zahar si lasam deoparte. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul Adaugam apoi laptele, mixam la viteza mica, uleiul, mixam la viteza mica apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute).
Peste compozitia de galbenusuri adaugam in 3 transe albusurile spuma de mai sus. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare .
Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il taiem in patratele mici 4×4 cm.
Glazura : punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu ciocolata bucatel, untul si laptele. Asezam pe foc mediu si amestecam din cand in cand pana se omogenizeaza . Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Cine doreste poate adauga si 1-2 lg de lichior Pina colada. Glazura o folosim cand este calda , dar nu fierbinte.
In aceasta glazura scufundam bucatele de aluat, apoi le trecem prin cocos.
Tavalita cu ciocolata alba o putem servi imediat . Absolut delicioasa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : https://www.mysticcakes.com/beli-cupavci/
Alte retete cu cocos :
0 Comentarii