Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba

Blat :

3 oua

100 g zahar

esenta de vanilie

100 ml lapte

150 ml ulei

250 g faina

1 plic praf de copt

 

Glazura :

200 g ciocolata alba

150 ml lapte

150 g unt 80%

esenta de vanilie

 

Decor :

200 g cocos

 

Mod de preparare Tavalita cu ciocolata alba :

Blat : intr-un bol mixam albusurile cu 50 g zahar si lasam deoparte. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul Adaugam apoi laptele, mixam la viteza mica, uleiul, mixam la viteza mica apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute).

Peste compozitia de galbenusuri adaugam in 3 transe albusurile spuma de mai sus. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare .

Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il taiem in patratele mici 4×4 cm.

Tavalita cu ciocolata alba

 Glazura : punem intr-o craticioara de inox cu fund dublu ciocolata bucatel, untul si laptele. Asezam pe foc mediu si amestecam din cand in cand pana se omogenizeaza . Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Cine doreste poate adauga si 1-2 lg de lichior Pina colada. Glazura o folosim cand este calda , dar nu fierbinte.

In aceasta glazura scufundam bucatele de aluat, apoi le trecem prin cocos.

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba o putem servi imediat . Absolut delicioasa.

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea : https://www.mysticcakes.com/beli-cupavci/

 

Alte retete cu cocos :

Negresa cu cocos si branza

Cheesecake cu bezea de cocos

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7