Crusta :
200 g faina
100 g unt
2 lg zahar pudra
1 ou
un praf sare
Umplutura :
100 g unt moale
80 g zahar
2 oua
100 g migdale macinate
20 g amidon alimentar
esenta de migdale
Pere posate :
3 pere
500 ml apa
200 g zahar
zeama de la 1/2 lamaie
fulgi de migdale
zahar pudra
Mod de preparare :
Crusta : mixam untul cu zaharul si sarea, apoi adaugam oul, iar la urma faina. daca mai este nevoie adaugam 1 lgt apa rece. Framantam cat sa obtinem un aluat legat, pe care il intindem pe masa , cu sucitorul, apoi il asezam in tava (17×27 cm). Lasam o margine de circa 2-3 cm. Deci vom intinde o foaie de aluat 19×29 cm. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si dam tava la frigider.
Dupa circa 1 ora , peste aluatul din tava asezam o hartie de copt si peste ea boabe de fasole (eu am folosit orez). Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 12-15 minute.
Pere posate : apa si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se dizolva zaharul si apa incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie si perele curatate de coaja, taiate in 2 si curatate de seminte. Lasam sa dea cateva clocote, pana cand lama unui cutit intra usor in pere. Lasam sa se raceasca.
Umplutura : untul moale il mixam cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, esenta de migdale (cateva picaturi) apoi migdalele macinate si amidonul.
Asamblare: aluat -umplutura-pere posate-fulgi de migdale.
Peste umplutura asezam fulgi de migdale , apoi coacem la 180 grade Celsius, circa 45-50 minute.
Lasam tarta sa se raceasca, apoi cernem peste margini zahar pudra si feliem.
Spor la prajiturit ! đ
0 Comentarii