Tarta frangipane cu pere

Crusta :

200 g faina

100 g unt

2 lg zahar pudra

1 ou

un praf sare

 

Umplutura :

100 g unt moale

80 g zahar

2 oua

100 g migdale macinate

20 g amidon alimentar

esenta de migdale

 

Pere posate :

3 pere

500 ml apa

200 g zahar

zeama de la 1/2 lamaie

 

fulgi de migdale

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Crusta : mixam untul cu zaharul si sarea, apoi adaugam oul, iar la urma faina. daca mai este nevoie adaugam 1 lgt apa rece. Framantam cat sa obtinem un aluat legat, pe care il intindem pe masa , cu sucitorul, apoi il asezam in tava (17×27 cm). Lasam o margine de circa 2-3 cm. Deci vom intinde o foaie de aluat 19×29 cm. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si dam tava la frigider.

Dupa circa 1 ora , peste aluatul din tava asezam o hartie de copt si peste ea boabe de fasole (eu am folosit orez). Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 12-15 minute.

Pere posate : apa si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se dizolva zaharul si apa incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie si perele curatate de coaja, taiate in 2 si curatate de seminte. Lasam sa dea cateva clocote, pana cand lama unui cutit intra usor in pere. Lasam sa se raceasca.

Umplutura : untul moale il mixam cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, esenta de migdale (cateva picaturi) apoi migdalele macinate si amidonul.

Asamblare: aluat -umplutura-pere posate-fulgi de migdale.

Peste umplutura asezam fulgi de migdale , apoi coacem la 180 grade Celsius, circa 45-50 minute.

 

Lasam tarta sa se raceasca, apoi cernem peste margini zahar pudra si feliem.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...