Tarta frangipane cu pere

Crusta :

200 g faina

100 g unt

2 lg zahar pudra

1 ou

un praf sare

 

Umplutura :

100 g unt moale

80 g zahar

2 oua

100 g migdale macinate

20 g amidon alimentar

esenta de migdale

 

Pere posate :

3 pere

500 ml apa

200 g zahar

zeama de la 1/2 lamaie

 

fulgi de migdale

zahar pudra

 

Mod de preparare :

Crusta : mixam untul cu zaharul si sarea, apoi adaugam oul, iar la urma faina. daca mai este nevoie adaugam 1 lgt apa rece. Framantam cat sa obtinem un aluat legat, pe care il intindem pe masa , cu sucitorul, apoi il asezam in tava (17×27 cm). Lasam o margine de circa 2-3 cm. Deci vom intinde o foaie de aluat 19×29 cm. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si dam tava la frigider.

Dupa circa 1 ora , peste aluatul din tava asezam o hartie de copt si peste ea boabe de fasole (eu am folosit orez). Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, circa 12-15 minute.

Pere posate : apa si zaharul le punem intr-o cratita pe foc, pana se dizolva zaharul si apa incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie si perele curatate de coaja, taiate in 2 si curatate de seminte. Lasam sa dea cateva clocote, pana cand lama unui cutit intra usor in pere. Lasam sa se raceasca.

Umplutura : untul moale il mixam cu zaharul, adaugam cate 1 ou pe rand, esenta de migdale (cateva picaturi) apoi migdalele macinate si amidonul.

Asamblare: aluat -umplutura-pere posate-fulgi de migdale.

Peste umplutura asezam fulgi de migdale , apoi coacem la 180 grade Celsius, circa 45-50 minute.

 

Lasam tarta sa se raceasca, apoi cernem peste margini zahar pudra si feliem.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6