Tarta cu mere si iaurt

Aluat :
50 g unt moale
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 ou
200 g faina
2 lgt praf de copt

Umplutura :
1 kg mere
50 g unt moale
80 g zahar pudra + 1 lg zahar pudra
3 oua
1-2 lg faina
500 g iaurt
2-3 lg pesmet

Decor :
2 lg zahar pudra

Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

 
 
 

Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) , le dam prin 1-2 linguri de faina si apoi le asezam peste aluatul din forma de tarta.

 
 

Dam la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim umplutura.
Umplutura : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final iaurtul. Albusurile le batem spuma tare cu 1 lg zahar pudra si il adaugam peste crema de iaurt.

 
 
 

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor, stropim cu 2-3 lg pesmet pe deasupra si turnam umplutura . Dam din nou la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce tarta s-a racit, o scoatem din forma, presaram zahar pudra si servim.

Exceptionala ! Delicioasa 😉

10 Comentarii

  1. Poliana

    Iar ai gatit bunatati, super arata!

    Răspuns
  2. Delicious Flavours

    Nu stiu de unde aduni tu asa retete faine, dar si asta imi place fff mult! :))
    Pupici

    Răspuns
  3. Adnia

    un desert minunat de vara!

    Răspuns
  4. Cristina

    Un desert minunat! Week-end placut!

    Răspuns
  5. Licuta Marin

    Minunat arata!!!Mai este o feliuta si pentru mine?:)Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
528
2599
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest