Aluat :
50 g unt moale
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 ou
200 g faina
2 lgt praf de copt
Umplutura :
1 kg mere
50 g unt moale
80 g zahar pudra + 1 lg zahar pudra
3 oua
1-2 lg faina
500 g iaurt
2-3 lg pesmet
Decor :
2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) , le dam prin 1-2 linguri de faina si apoi le asezam peste aluatul din forma de tarta.
Dam la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim umplutura.
Umplutura : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final iaurtul. Albusurile le batem spuma tare cu 1 lg zahar pudra si il adaugam peste crema de iaurt.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor, stropim cu 2-3 lg pesmet pe deasupra si turnam umplutura . Dam din nou la cuptor pentru 30 minute.
Dupa ce tarta s-a racit, o scoatem din forma, presaram zahar pudra si servim.
Exceptionala ! Delicioasa 😉
Iar ai gatit bunatati, super arata!
Nu stiu de unde aduni tu asa retete faine, dar si asta imi place fff mult! :))
Pupici
Multumesc fetelor 🙂
un desert minunat de vara!
Mmmmm …ma uit la ea si visez ca savurez!
E minunata tarta..!!Pupici
Daca este vorba de mere,atunci nu pot lipsi.Imi place mult tarta.Te pup!
Un desert minunat! Week-end placut!
Multumesc din nou fetelor ! Chiar este tare bun 🙂
Minunat arata!!!Mai este o feliuta si pentru mine?:)Pup!