Blat :
1 ou
4 galbenusuri
150 g zahar
1,5 lgt praf de copt
3 lg zeama de lamaie
1 lgt scortisoara
200 g faina
50 g unt topit
4 mere
Bezea :
4 albusuri
un praf de sare
100 g zahar
Mod de preparare :
Blat : mixam oul cu galbenusurile si cu zaharul, pana obtinem o spuma densa, adaugam apoi faina amestecata cu scortisoara macinata, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit untul topit. Omogenizam, apoi turnam compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Merele le taiem in sferturi, curatam coaja si semintele, apoi le taiem felii subtiri. Sau si mai simplu le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. merele felii le asezam peste compozitia din forma de copt. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit , circa 20 minute, la 180 grade Celsius.
Bezea : cat timp tarta este in cuptor, batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Bezeaua aceasta o intindem peste merele fierbinti si dam din nou la cuptor , circa 15 minute.
Lasam tarta sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
0 Comentarii