Tarta cu mere si bezea

DSC_0064

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g zahar

1,5 lgt praf de copt

3 lg zeama de lamaie

1 lgt scortisoara

200 g faina

50 g unt topit

 

4 mere

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

100 g zahar

 

Mod de preparare :

Blat : mixam oul cu galbenusurile si cu zaharul, pana obtinem o spuma densa, adaugam apoi faina amestecata cu scortisoara macinata, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit untul topit. Omogenizam, apoi turnam compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0003 DSC_0004

Merele le taiem in sferturi, curatam coaja si semintele, apoi le taiem felii subtiri. Sau si mai simplu le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. merele felii le asezam peste compozitia din forma de copt. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit , circa 20 minute, la 180 grade Celsius.

DSC_0008 DSC_0012

Bezea : cat timp tarta este in cuptor, batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Bezeaua aceasta o intindem peste merele fierbinti si dam din nou la cuptor , circa 15 minute.

DSC_0014 DSC_0021

Lasam tarta sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

DSC_0053

DSC_0064

DSC_0078

Spor la pregatit reteta ! 🙂

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4