Tarta cu mere si bezea

DSC_0064

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g zahar

1,5 lgt praf de copt

3 lg zeama de lamaie

1 lgt scortisoara

200 g faina

50 g unt topit

 

4 mere

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

100 g zahar

 

Mod de preparare :

Blat : mixam oul cu galbenusurile si cu zaharul, pana obtinem o spuma densa, adaugam apoi faina amestecata cu scortisoara macinata, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iar la sfarsit untul topit. Omogenizam, apoi turnam compozitia in forma (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.

DSC_0003 DSC_0004

Merele le taiem in sferturi, curatam coaja si semintele, apoi le taiem felii subtiri. Sau si mai simplu le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. merele felii le asezam peste compozitia din forma de copt. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit , circa 20 minute, la 180 grade Celsius.

DSC_0008 DSC_0012

Bezea : cat timp tarta este in cuptor, batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Bezeaua aceasta o intindem peste merele fierbinti si dam din nou la cuptor , circa 15 minute.

DSC_0014 DSC_0021

Lasam tarta sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

DSC_0053

DSC_0064

DSC_0078

Spor la pregatit reteta ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...