Stangluri de ciocolata

Bezea cu nuci :

8 albusuri

un praf de sare

250 g zahar

200 g nuci macinate

 

Crema ciocolata :

8 galbenusuri

100 g zahar

3 lg cacao

150 g unt (80%)

 

Mod de preparare :

Bezea cu nuci : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra, mixand mereu, apoi nucile macinate. Intindem compozitia in tava mare de la aragaz. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.

 Crema ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de cacao si punem pe baie de aburi, pana se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema de cacao rece. Crema o intindem intre cele 2 foi si deasupra. Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem si servim.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.laurasava.ro/2009/09/20/stangluri-de-ciocolata/

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...