Stangluri de ciocolata
Bezea cu nuci :
8 albusuri
un praf de sare
250 g zahar
200 g nuci macinate
Crema ciocolata :
8 galbenusuri
100 g zahar
3 lg cacao
150 g unt (80%)
Mod de preparare Stangluri de ciocolata :
Bezea cu nuci : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra, mixand mereu, apoi nucile macinate. Intindem compozitia in tava mare de la aragaz. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
Crema ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de cacao si punem pe baie de aburi, pana se ingroasa putin. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lingura din crema de cacao rece. Crema o intindem intre cele 2 foi si deasupra. Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem si servim.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu crema de cacao :
0 Comentarii