Somloi Galuska

Blat vanilie : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
4 lg faina,
1/2 lgt praf de copt,
1 lgt esenta de vanilie

Blat cacao : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
3 lg faina,
1 lg cacao,
1/2 lgt praf de copt

Blat nuca : 3 oua,
4 lg zahar,
un varf cutit de sare,
1 lg apa fiarta,
2 lg faina,
2 lg nuci macinate,
1/2 lgt praf de copt

Sirop : 100 ml apa,
80 g zahar,
2 lg rom

Crema :4 oua,
800 ml lapte,
300 g zahar,
150 g faina,
esenta vanilie,
nuci macinate,
100 g stafide

Decor : 200 ml frisca,
sos de ciocolata (Nesquik)

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Pentru blat de vanilie :  mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava (23*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15 minute.

Pentru blatul de cacao : mixam ouale cu sarea si zaharul, apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Dam la copt pentru 15 minute.

Pentru blatul de nuca : mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Dam la cuptor in tava pentru 15 minute.

Pentru sirop : intr-un ibric punem apa cu zaharul. Punem pe foc si amestecam din cand in cand,apoi lasam sa fiarba pentru 5 minute; dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. lasam sa se raceasca.

       Pentru crema : intr-o cratita punem 600 ml lapte si 200 g zahar sa dea in clocot. Cele 4 albusuri le batem spuma tare cu 100 g zahar si esenta de vanilie; lasam deoparte.

Separat amestecam faina cu 200 ml lapte ramas, adaugam cele 4 galbenusuri pe rand, amestecand pentru omogenizare.

Peste aceste galbenusuri turnam in fir subtire laptele firbinte si amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase.

Luam de pe foc si imediat, asa fierbinte amestecam albusurile cu crema de galbenusuri.

Lasam putin sa se racoreasca crema si apoi putem sa o intindem pe cele 3 foi.

Asamblare : blat de vanilie- sirop-1/2 crema – presaram nuci macinate
blat cacao – sirop- 1/3 crema – presaram nuci macinate
blat de nuca – sirop – 1/3 crema – nuci macinate-stafide-pudra de cacao
frisca batuta spuma tare
sos de ciocolata

Sursa mea : Ina .

9 Comentarii

  1. Timea

    Buna prajitura! si arata tare bine.

    Răspuns
  2. Cristina

    Arata f bine si cred ca este ff buna!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    Arata grozav si combinatia e super buna!!!Pup!

    Răspuns
  4. Corina

    Am vazut de multe ori prajitura asta, niciodata nu arata asa de bine!

    Răspuns
  5. Dorina

    Ce pofta mi-ai facut de prajitura asta…E cam multa munca , dar merita pe deplin .

    Răspuns
  6. miremirc

    Multumesc fetelor 🙂 E ceva de lucru , dar merita 😛

    Răspuns
  7. dian@

    are tot ce-i trebuie pentru o prajitura delicioasa!!!

    Răspuns
  8. Antonina

    Imi ploua in gura! dementiala e !!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...