Secuiasca cu cocos

DSC_0734

 

Aluat :

200 g faina

110 g unt

150 g zahar

1 ou

1 lgt rasa bicarbonat

 

1 borcanel gem de caise

 

Umplutura :

5 oua

150 g nuci macinate

150 g cocos

200 g zahar

 

Mod de preparare :

  Aluat : intr-un castron cernem faina si bicarbonatul, adaugam untul bucatele si il framantam cu varfurile degetelor, apoi adaugam zaharul si oul. Framantam putin cat sa obtinem un aluat pe care il intindem in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt. Ungem cu gem de caise.

DSC_0696

   Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile pe rand. Cu o lingura incorporam nucile amestecate cu cocosul. Turnam peste gemul de caise.

DSC_0699 DSC_0700

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute.

DSC_0708

Lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra sau nu.

DSC_0771

 

DSC_0734

Reteta o am de la dna Blidaru, careia ii multumesc pentru reteta ! 🙂

 

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura secuiasca cu nuca - NoiInBucatarie - […]   sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/ […]
  2. Prajitura secuiasca cu nuca - Ciocolata cu Zambete - […] sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/ […]
  3. Prajitura secuiasca cu nuca - Farfuria cu Gust - Retete culinare din intreaga lume - […] sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/ […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
584
1996
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest