Secuiasca cu cocos

Secuiasca cu cocos

Secuiasca cu cocos

 

Aluat :

200 g faina

110 g unt

150 g zahar

1 ou

1 lgt rasa bicarbonat

 

1 borcanel gem de caise

 

Umplutura :

5 oua

150 g nuci macinate

150 g cocos

200 g zahar

 

Mod de preparare Secuiasca cu cocos :

  Aluat : intr-un castron cernem faina si bicarbonatul, adaugam untul bucatele si il framantam cu varfurile degetelor, apoi adaugam zaharul si oul. Framantam putin cat sa obtinem un aluat pe care il intindem in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt. Ungem cu gem de caise.

DSC_0696

   Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile pe rand. Cu o lingura incorporam nucile amestecate cu cocosul. Turnam peste gemul de caise.

DSC_0699 DSC_0700

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute.

DSC_0708

Lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra sau nu.

Secuiasca cu cocos

Secuiasca cu cocos

 

 

Reteta o am de la dna Blidaru, careia ii multumesc pentru reteta ! 🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura secuiasca

Prajitura cu nuci, gem si cacao

 

0 Comentarii

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura secuiasca cu nuca - NoiInBucatarie - […]   sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/ […]
  2. Prajitura secuiasca cu nuca - Ciocolata cu Zambete - […] sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/ […]
  3. Prajitura secuiasca cu nuca - Farfuria cu Gust - Retete culinare din intreaga lume - […] sursa: http://miremirc.ro/2015/09/28/secuiasca-cu-cocos/ […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...