Secuiasca cu cocos
Aluat :
200 g faina
110 g unt
150 g zahar
1 ou
1 lgt rasa bicarbonat
1 borcanel gem de caise
Umplutura :
5 oua
150 g nuci macinate
150 g cocos
200 g zahar
Mod de preparare Secuiasca cu cocos :
Aluat : intr-un castron cernem faina si bicarbonatul, adaugam untul bucatele si il framantam cu varfurile degetelor, apoi adaugam zaharul si oul. Framantam putin cat sa obtinem un aluat pe care il intindem in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt. Ungem cu gem de caise.
Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, adaugam galbenusurile pe rand. Cu o lingura incorporam nucile amestecate cu cocosul. Turnam peste gemul de caise.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra sau nu.
Reteta o am de la dna Blidaru, careia ii multumesc pentru reteta ! 🙂
Alte retete asemanatoare :
0 Comentarii
Confirmări/Notificări