Rulada de salam de biscuiti cu cocos
Rulada :
500 g biscuiti
4 lg cacao
200 ml lapte
5 lg zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
rom
2 banane
Crema cocos :
250 g unt
4 lg zahar pudra
100 g cocos
Mod de preparare Rulada de salam de biscuiti cu cocos :
Crema : mixam untul moale de la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul pudra, mixand pana se topeste zaharul, iar apoi adaugam cocosul. Impartim cantitatea in 2 parti.
Rulada : macinam biscuitii ; peste ei adaugam cacao si coaja rasa de lamaie. Intr-o craticioara punem laptele si zaharul, pe foc mic, pana se topeste zaharul,; luam de pe foc si adaugam rom dupa gust, apoi turnam peste biscuitii macinati mai sus. Omogenizam si impartim cantitatea in 2 parti.
Intre 2 folii alimentara intindem o bucata de rulada; peste ea adaugam jumatate din crema. Rulam cu ajutorul foliei si lasam rulada deoparte. La fel procedam si pentru rulada cu banana, cu exceptia ca banana o asezam direct pe rulada, iar crema doar pe treisfert din rulada. Rulam incepand cu partea cu banana, folosindu-ne de folia alimentara. Ruladele le tinem la frigider invelite in folii alimentare. Taiem cu un cutit bine ascutit.
O reteta super rapida ! 🙂 Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
https://ebunatati.blogspot.com/2011/01/rulada-cu-nuca-de-cocos.html
Alte retete de salam de biscuiti :
0 Comentarii