Rulada de napolitana

DSC_0239

1 foaie de napolitana mare

Crema 1 :

125 g zahar

185 g apa

200 g biscuiti simpli

 

Crema 2 :

125 g zahar

2,5 lg apa

100 g unt

100 g lapte praf

50 g cocos

 

Mod de preparare :

 Crema 1 : Intr-o craticioara caramelizam zaharul, adaugam apoi apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Omogenizam si intindem crema pe foaia de napolitana.

DSC_0162 DSC_0163

   Crema 2 : intr-o craticioara punem zaharul si apa , pe foc mediu si lasam pana se leaga un sirop si zaharul este topit, apoi adaugam untul bucatele de la temperatura camerei. Omogenizam, apoi luam de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cocosul. Crema o intindem peste crema 1.

DSC_0164 DSC_0165 DSC_0166

Rulam strans pe lungime, apoi invelim rulada obtinuta in folie alimentara. Dupa ce se raceste, o feliem cu un cutit ascutit.

DSC_0168

DSC_0246 DSC_0239

DSC_0186

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.reteteinimagini.ro/retete/rulada-de-napolitana-2337

2 Comentarii

  1. Daniela

    Am făcut această prăjitură de 4 ori pana acum. Este super. Am modificat puțin cantitatea de cocos, am pus numai 1 lingură cu vârf. Deoarece nu aveam unt am încercat și cu margarină. Nicio diferență. Minunată rețetă!

    Răspuns
    • miremirc

      Multumesc . Ma bucur ca ai incercat si aceasta reteta 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1334
177
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest