Rulada de napolitana
1 foaie de napolitana mare
Crema 1 :
125 g zahar
185 g apa
200 g biscuiti simpli
Crema 2 :
125 g zahar
2,5 lg apa
100 g unt
100 g lapte praf
50 g cocos
Mod de preparare Rulada de napolitana :
Crema 1 : Intr-o craticioara caramelizam zaharul, adaugam apoi apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Omogenizam si intindem crema pe foaia de napolitana.
Crema 2 : intr-o craticioara punem zaharul si apa , pe foc mediu si lasam pana se leaga un sirop si zaharul este topit, apoi adaugam untul bucatele de la temperatura camerei. Omogenizam, apoi luam de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cocosul. Crema o intindem peste crema 1.
Rulam strans pe lungime, apoi invelim rulada obtinuta in folie alimentara. Dupa ce se raceste, o feliem cu un cutit ascutit.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu foi de napolitane :
Am făcut această prăjitură de 4 ori pana acum. Este super. Am modificat puțin cantitatea de cocos, am pus numai 1 lingură cu vârf. Deoarece nu aveam unt am încercat și cu margarină. Nicio diferență. Minunată rețetă!
Multumesc . Ma bucur ca ai incercat si aceasta reteta 🙂