Rulada cu gem

DSC_0638

Ingrediente :

5 oua

5 lg zahar

5 lg faina

un praf de sare

 

gem de prune, caise, capsuni…

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina cernuta. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0593 DSC_0594 DSC_0595

Rasturnam blatul copt fierbinte, peste o hartie de copt pe care am presarat zahar , rulam strans si lasam sa se raceasca.

DSC_0598

Desfacem rulada din hartia pergament, o ungem cu un strat subtire de gem (eu am avut desfacut un gem de prune ), apoi rulam la loc.

DSC_0601

Lasam circa 30 minute , apoi feliem si servim.

DSC_0631

DSC_0638

 

Delicioasa ! 🙂   Spor la prajiturit !

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6