Rulada cu gem

DSC_0638

Ingrediente :

5 oua

5 lg zahar

5 lg faina

un praf de sare

 

gem de prune, caise, capsuni…

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina cernuta. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0593 DSC_0594 DSC_0595

Rasturnam blatul copt fierbinte, peste o hartie de copt pe care am presarat zahar , rulam strans si lasam sa se raceasca.

DSC_0598

Desfacem rulada din hartia pergament, o ungem cu un strat subtire de gem (eu am avut desfacut un gem de prune ), apoi rulam la loc.

DSC_0601

Lasam circa 30 minute , apoi feliem si servim.

DSC_0631

DSC_0638

 

Delicioasa ! 🙂   Spor la prajiturit !

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1220
675
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest