Rulada cu gem

DSC_0638

Ingrediente :

5 oua

5 lg zahar

5 lg faina

un praf de sare

 

gem de prune, caise, capsuni…

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina cernuta. Amestecam cu o lingura. Compozitia o coacem in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.

DSC_0593 DSC_0594 DSC_0595

Rasturnam blatul copt fierbinte, peste o hartie de copt pe care am presarat zahar , rulam strans si lasam sa se raceasca.

DSC_0598

Desfacem rulada din hartia pergament, o ungem cu un strat subtire de gem (eu am avut desfacut un gem de prune ), apoi rulam la loc.

DSC_0601

Lasam circa 30 minute , apoi feliem si servim.

DSC_0631

DSC_0638

 

Delicioasa ! 🙂   Spor la prajiturit !

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11