Roua diminetii

Roua diminetii

 

IMG_1674
Bile cocos :
200 g branza de vaci grasa
4 lg zahar
1 galbenus
5-6 lg cocos (sau faina de cocos)
 
Blat :
200 g unt moale
150 g zahar
3 oua
1 albus
250 g smantana
260 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao
3 lg lapte
 
Crema :
150 g zahar
3 lg faina
500 ml lapte
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat bourbon
 
Decor :
50 g ciocolata neagra
 
Mod de preparare Roua diminetii :
Bile cocos : amestecam toate ingredientele, facem bile , le asezam pe o farfurie, apoi le dam la congelator pentru 1 ora.
 
IMG_1638
IMG_1639
Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, intr-un castron, apoi adaugam ouale pe rand, albusul, mixand dupa fiecare, smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 
IMG_1640
IMG_1641
IMG_1642
IMG_1643
Jumatate din compozitia obtinuta o intindem intr-o forma (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. in restul de compozitie ramasa adaugam pudra de cacao si laptele. Omogenizam si intindem cu grija peste blatul din tava. Deasupra asezam bilele de cocos scoase din congelator. Dam la cuptor pentru circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea.
 
IMG_1644
IMG_1646
       Crema : intr-o craticioara amestecam zaharul, zaharul vanilat bourbon, galbenusurile si faina, adaugam apoi laptele rece treptat, punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca , circa 15 minute, apoi o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra. 
 
 
IMG_1648
IMG_1652
IMG_1653
Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, taiem si servim.
 
IMG_1674
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursele mele : https://www.facebook.com/cristina.rusu.77?fref=ts
http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/ranna-rosa/
 
Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Rocsy Ciobanu

    Este o prajitura foarte buna cu siguranta! Te pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7