Roua diminetii

Roua diminetii

 

IMG_1674
Bile cocos :
200 g branza de vaci grasa
4 lg zahar
1 galbenus
5-6 lg cocos (sau faina de cocos)
 
Blat :
200 g unt moale
150 g zahar
3 oua
1 albus
250 g smantana
260 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao
3 lg lapte
 
Crema :
150 g zahar
3 lg faina
500 ml lapte
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat bourbon
 
Decor :
50 g ciocolata neagra
 
Mod de preparare Roua diminetii :
Bile cocos : amestecam toate ingredientele, facem bile , le asezam pe o farfurie, apoi le dam la congelator pentru 1 ora.
 
IMG_1638
IMG_1639
Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, intr-un castron, apoi adaugam ouale pe rand, albusul, mixand dupa fiecare, smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 
IMG_1640
IMG_1641
IMG_1642
IMG_1643
Jumatate din compozitia obtinuta o intindem intr-o forma (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. in restul de compozitie ramasa adaugam pudra de cacao si laptele. Omogenizam si intindem cu grija peste blatul din tava. Deasupra asezam bilele de cocos scoase din congelator. Dam la cuptor pentru circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea.
 
IMG_1644
IMG_1646
       Crema : intr-o craticioara amestecam zaharul, zaharul vanilat bourbon, galbenusurile si faina, adaugam apoi laptele rece treptat, punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca , circa 15 minute, apoi o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra. 
 
 
IMG_1648
IMG_1652
IMG_1653
Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, taiem si servim.
 
IMG_1674
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursele mele : https://www.facebook.com/cristina.rusu.77?fref=ts
http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/ranna-rosa/
 
Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Rocsy Ciobanu

    Este o prajitura foarte buna cu siguranta! Te pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11