Roua diminetii

Roua diminetii

 

IMG_1674
Bile cocos :
200 g branza de vaci grasa
4 lg zahar
1 galbenus
5-6 lg cocos (sau faina de cocos)
 
Blat :
200 g unt moale
150 g zahar
3 oua
1 albus
250 g smantana
260 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao
3 lg lapte
 
Crema :
150 g zahar
3 lg faina
500 ml lapte
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat bourbon
 
Decor :
50 g ciocolata neagra
 
Mod de preparare Roua diminetii :
Bile cocos : amestecam toate ingredientele, facem bile , le asezam pe o farfurie, apoi le dam la congelator pentru 1 ora.
 
IMG_1638
IMG_1639
Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, intr-un castron, apoi adaugam ouale pe rand, albusul, mixand dupa fiecare, smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 
IMG_1640
IMG_1641
IMG_1642
IMG_1643
Jumatate din compozitia obtinuta o intindem intr-o forma (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. in restul de compozitie ramasa adaugam pudra de cacao si laptele. Omogenizam si intindem cu grija peste blatul din tava. Deasupra asezam bilele de cocos scoase din congelator. Dam la cuptor pentru circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea.
 
IMG_1644
IMG_1646
       Crema : intr-o craticioara amestecam zaharul, zaharul vanilat bourbon, galbenusurile si faina, adaugam apoi laptele rece treptat, punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca , circa 15 minute, apoi o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra. 
 
 
IMG_1648
IMG_1652
IMG_1653
Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, taiem si servim.
 
IMG_1674
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursele mele : https://www.facebook.com/cristina.rusu.77?fref=ts
http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/ranna-rosa/
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Rocsy Ciobanu

    Este o prajitura foarte buna cu siguranta! Te pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6