Profiterol

Aluat choux :

200 ml apa

200 ml ulei

10 lg faina

5 oua

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

6 lg faina (sau amidon alimentar)

700 ml lapte

esenta de vanilie

50 g unt

 

3 lg cacao

lapte (circa 200 ml)

 

Decor :

50 g ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare :

Procedam la fel ca si la aluatul pentru  https://miremirc.ro/2013/01/24/eclere-cu-vanilie-si-frisca/.

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu faina si la urma cu laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie si untul. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Punem crema de vanilie intr-un pos si umplem fiecare choux, prin partea inferioara. Le asezam intr-o tava pana le terminam.

In restul de crema ramas, adaugam cele 3 lg de cacao amestecate cu laptele rece .Trebuie sa obtinem o crema de ciocolata mai moale, ca o glazura.

Fiecare choux il scufundam in glazura de ciocolata cu partea superioara .

 Decor : topim ciocolata cu lapte, o punem intr-o punga si taiem un coltisor foarte mic. Cu punga trasam linii fine peste choux-ri.

 

Lasam profiterolul la frigider pentru 2-3 ore, apoi servim.

 

 

Foarte bune !! Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6