Aluat choux :
200 ml apa
200 ml ulei
10 lg faina
5 oua
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
6 lg faina (sau amidon alimentar)
700 ml lapte
esenta de vanilie
50 g unt
3 lg cacao
lapte (circa 200 ml)
Decor :
50 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare :
Procedam la fel ca si la aluatul pentru https://miremirc.ro/2013/01/24/eclere-cu-vanilie-si-frisca/.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu faina si la urma cu laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie si untul. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Punem crema de vanilie intr-un pos si umplem fiecare choux, prin partea inferioara. Le asezam intr-o tava pana le terminam.
In restul de crema ramas, adaugam cele 3 lg de cacao amestecate cu laptele rece .Trebuie sa obtinem o crema de ciocolata mai moale, ca o glazura.
Fiecare choux il scufundam in glazura de ciocolata cu partea superioara .
Decor : topim ciocolata cu lapte, o punem intr-o punga si taiem un coltisor foarte mic. Cu punga trasam linii fine peste choux-ri.
Lasam profiterolul la frigider pentru 2-3 ore, apoi servim.
Foarte bune !! Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii