Prajitura zi si noapte

Blat vanilie :

4 oua

4 lg zahar

4 lg ulei

5 lg faina

esenta de vanilie

 

Blat cacao :

4 oua

4 lg zahar

4 lg ulei

3 lg faina

2 lg cacao

esenta de rom

 

gem de caise

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

 Blat vanilie : amestecam galbenusurile cu uleiul treptat, ca la maioneza si esenta de vanilie. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile de mai sus,  faina, amestecand cu o lingura. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Blat cacao : galbenusurile le amestecam cu uleiul treptat, adaugam esenta de rom. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul, mixand bine, adaugam galbenusurile de mai sus, si faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Coacem in aceeasi forma 25*35 cm, tapetata cu hartie de copt, la 160 grade Celsius, circa 25 minute.

Blaturile reci le lipim cu gem de caise, iar deasupra cernem zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

O prajitura usoara, rapida, pufoasa si gustoasa.

Spor la prajiturit !! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
608
3296
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest