Prajitura zi si noapte

Blat vanilie :

4 oua

4 lg zahar

4 lg ulei

5 lg faina

esenta de vanilie

 

Blat cacao :

4 oua

4 lg zahar

4 lg ulei

3 lg faina

2 lg cacao

esenta de rom

 

gem de caise

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

 Blat vanilie : amestecam galbenusurile cu uleiul treptat, ca la maioneza si esenta de vanilie. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile de mai sus,  faina, amestecand cu o lingura. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Blat cacao : galbenusurile le amestecam cu uleiul treptat, adaugam esenta de rom. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul, mixand bine, adaugam galbenusurile de mai sus, si faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Coacem in aceeasi forma 25*35 cm, tapetata cu hartie de copt, la 160 grade Celsius, circa 25 minute.

Blaturile reci le lipim cu gem de caise, iar deasupra cernem zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

O prajitura usoara, rapida, pufoasa si gustoasa.

Spor la prajiturit !! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...