Prajitura zapada stralucitoare
Blat cacao :
6 oua
250 g zahar
250 g faina
6 lg suc Fanta de portocale
1 lg cu varf cacao
1 lgt ness
1 lgt praf de copt
Sirop :
200 ml cafea indulcita (sau suc de fructe, compot etc)
Crema alba :
700 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie (sau budinca de frisca)
2 plicuri zahar vanilat
3 galbenusuri
160 g zahar pudra cu aroma de vanilie
250 g margarina (sau unt)
zeama de la 1 lamaie (optional)
Crema de ciocolata :
400 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca)
400 g Nutella
1 lgt ness
1 lg apa fiarta
Decor :
50 g cocos
Mod de preparare Prajitura zapada stralucitoare :
Blat cacao :
Intr-un castron mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zaharul, mixand pana se topeste, adaugam pe rand cate un galbenus, apoi ness-ul dizolvat in sucul de portocale, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia obtinuta o intindem in tava (d=28*32 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la copt pentru circa 15 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Crema alba :
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar cu 700 ml lapte. La sfarsit adaugam cate un galbenus pe rand si zaharul vanilat. Lasam budinca sa se raceasca, acoperita cu o folie alimentara pentru a nu se forma crusta.
Untul il mixam putin, apoi in el adaugam zaharul pudra, mixand cateva minute. in el adaugam cate o lingura din budinca racita.
Blatul de cacao il taiem in 2 si il insiropam cu cafeaua indulcita. Crema alba o intindem intre cele 2 blaturi.
Crema de ciocolata : mixam spuma frisca, adaugam ness-ul dizolvat in apa fiarta (lasam sa se raceasca), apoi crema Nutella. Mixam pana obtinem o crema omogena, pe care o intindem peste prajitura.
Decor : peste crema de ciocolata presaram nuca de cocos .
Lasam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu nutella :
Felicitari! Aceasta reteta am inventat-o cand s-a nascut fetita mea.
Ti-a iesit perfect!
este foarte buna ! 🙂
daca ai blog lasa-mi link si iti trec sursa… eu am gasit reteta intr-o revista de bucatarie…
Nu am blog, doar am trimis reteta la Practic in bucatarie.
e foarte buna prajitura ! mersi pentru reteta 🙂