Prajitura Yugoslavia

Blat :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 plic zahar vanilat
2 lg apa fiarta
1/2 plic praf de copt (5 g) 1 foaie de napolitana 25×35 cm Crema :
1 plic budinca (de capsuni sau zmeura, vanilie, ciocolata…) 40 g
400 ml lapte
6 lg zahar pudra
200 g unt moale (80%) Decor:
ciocolata rasa sau bilute de ciocolata, bombonele colorate
Mod de preparare Prajitura Yugoslavia :
Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apa fiarta treptat, apoi galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.
Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana , pe care am decupat-o dupa forma tavei de copt (25x35cm). Eu am avut foi de napolitane mici si le-am decupat pentru dimensiunea tavii.
Crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita.
Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata , bombonele colorate… Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit ascutit.
Si pozele vechi 🙂 
O prajitura simpla, rapida si excelenta !
Please follow and like us:
ce bine arata!
Tare buna prajiturica!!!Pup si la multi ani!
Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!