Prajitura Yugoslavia

Prajitura Yugoslavia

Prajitura Yugoslavia

 
 
Blat :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 plic zahar vanilat
2 lg apa fiarta
1/2 plic praf de copt (5 g)
 
1 foaie de napolitana 25×35 cm
 
Crema :
1 plic budinca (de capsuni sau zmeura, vanilie, ciocolata…) 40 g
400 ml lapte
6 lg zahar pudra
200 g unt moale (80%)
 
Decor:
ciocolata rasa sau bilute de ciocolata, bombonele colorate
 
 Mod de preparare Prajitura Yugoslavia :
 
       Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apa fiarta treptat, apoi galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.
 
 
 
Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana , pe care am decupat-o dupa forma tavei de copt (25x35cm). Eu am avut foi de napolitane mici si le-am decupat pentru dimensiunea tavii.
 
 
 
       Crema :  preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita.
 
 
Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata , bombonele colorate… Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit ascutit.
 
Prajitura Yugoslavia
 
Prajitura Yugoslavia
 
Si pozele vechi 🙂
 
Prajitura Yugoslavia
Prajitura Yugoslavia
 
O prajitura simpla, rapida si excelenta !

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10