Prajitura Yugoslavia
 
Blat :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 plic zahar vanilat
2 lg apa fiarta
1/2 plic praf de copt (5 g)
 
1 foaie de napolitana 25×35 cm
 
Crema :
1 plic budinca (de capsuni sau zmeura, vanilie, ciocolata…) 40 g
400 ml lapte
6 lg zahar pudra
200 g unt moale (80%)
 
Decor:
ciocolata rasa sau bilute de ciocolata, bombonele colorate
 
 Mod de preparare :
 
       Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apa fiarta treptat, apoi galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.
 
 
 
Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana , pe care am decupat-o dupa forma tavei de copt (25x35cm). Eu am avut foi de napolitane mici si le-am decupat pentru dimensiunea tavii.
 
 
 
       Crema :  preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita.
 
 
Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata , bombonele colorate… Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit ascutit.
 
 
 
Si pozele vechi 🙂
 
 
O prajitura simpla, rapida si excelenta !

3 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...