Prajitura Wuzetka
Blat :
12 oua
90 g faina
90 g cacao
210 g zahar
1,5 lgt praf de copt
1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune…
Crema :
500 g mascarpone
800 ml smantana pentru frisca 30%
4 lg zahar pudra
1 plic gelatina granulata (10 g)
Glazura :
120 g zahar pudra
3 lg zeama de lamaie
Mod de preparare Prajitura Wuzetka :
Blat : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 blaturi.
Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare ,apoi galbenusurile pe rand, mixand la viteza mica pana se incorporeaza. La urma adaugam faina, praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o spatula cu miscari circulare . Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius circa 15-20 minute. Lasam sa se raceasca. La fel coacem si celelalte blaturi.
Crema : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece timp de 15 minute, apoi o topim in cuptorul cu microunde, fara sa o fierbem.
Intr-un castron punem mascarponele, zaharul pudra si smantana pentru frisca. Mixam pana incepe sa prinda consistenta. In gelatina hidratata si topita adaugam 1-2 linguri din crema, amestecam si o adaugam peste restul de crema. Omogenizam bine. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : blat – 1/2 borcan dulceata – 1/2 crema – blat – 1/2 borcan dulceata – 1/2 crema – blat – glazura.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi punem glazura .
Glazura : intr-un bol amestecam bine zaharul pudra si zeama de lamaie . Cu aceasta glazura trasam linii peste prajitura.
Prajitura o feliem cu un cutit cu lama subtire, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete cu mascarpone si frisca :
0 Comentarii