Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Blat :

12 oua

90 g faina

90 g cacao

210 g zahar

1,5 lgt praf de copt

 

1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune…

 

Crema :

500 g mascarpone

800 ml smantana pentru frisca 30%

4 lg zahar pudra

1 plic gelatina granulata (10 g)

 

Glazura :

120 g zahar pudra

3 lg zeama de lamaie

 

Mod de preparare Prajitura Wuzetka :

 Blat : impartim cantitatile in 3 si coacem 3 blaturi.

Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare , adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea tare ,apoi galbenusurile pe rand, mixand la viteza mica pana se incorporeaza. La urma adaugam faina, praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o spatula cu miscari circulare . Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preancalzit, la 160 grade Celsius circa 15-20 minute. Lasam sa se raceasca. La fel coacem si celelalte blaturi.

Crema : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece timp de 15 minute, apoi o topim in cuptorul cu microunde, fara sa o fierbem.

Intr-un castron punem mascarponele, zaharul pudra si smantana pentru frisca. Mixam pana incepe sa prinda consistenta. In gelatina hidratata si topita adaugam 1-2 linguri din crema, amestecam si o adaugam peste restul de crema. Omogenizam bine. Crema obtinuta o impartim in 2.

 Asamblare : blat – 1/2 borcan dulceata – 1/2 crema – blat – 1/2 borcan dulceata – 1/2 crema – blat – glazura.

Prajitura Wuzetka

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi punem glazura .

   Glazura : intr-un bol amestecam bine zaharul pudra si zeama de lamaie . Cu aceasta glazura trasam linii peste prajitura.

Prajitura Wuzetka

Prajitura o feliem cu un cutit cu lama subtire, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea :

Ciasto wuzetka

 

Alte retete cu mascarpone si frisca :

Prajitura cu ness si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

 

 

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba

Tavalita cu ciocolata alba Blat : 3 oua 100 g zahar esenta de vanilie 100 ml lapte 150 ml ulei 250 g faina 1 plic praf de copt   Glazura : 200 g ciocolata alba 150 ml lapte 150 g unt 80% esenta de vanilie   Decor : 200 g cocos   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7