Prajitura Vivienne

DSC_0056

Blat 1 :

5 oua

5 lg faina

5 lg zahar

un praf de sare

 

Blat 2 :

5 oua

5 lg zahar

3 lg faina

2 lg cacao

un praf de sare

 

Crema :

4 oua

10 lg zahar

2 plicuri zahar vanilat

200 g unt (80%)

200 ml frisca lichida

150 g nuci prajite si macinate

esenta de migdale (2-3 picaturi)

 

Sirop :

350 ml apa

3 lg zahar

1 picatura esenta migdale

 

Decor :

50 g nuci prajite si macinate

 

Mod de preparare :

   Blat 1 : intr-un castron, mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul, circa 15-20 minute. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina cernuta; amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii .

DSC_0006

DSC_0007

 Blat 2 : mixam ouale cu sarea si zaharul 15-20 minute. Adaugam faina impreuna cu pudra de cacao cernute. Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute, in cuptorul preincalzit.

DSC_0008 DSC_0010

Crema : mixam spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi punem pe baie de aburi pana cand crema se ingroasa . Lasam sa se raceasca.

DSC_0015

Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Adaugam esenta de migdale si nucile prajite si macinate, iar apoi frisca batuta spuma. Crema o impartim in 2.

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0020

 

Sirop : punem intr-o craticioara apa si zaharul si lasam circa 5 minute sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam esenta de migdale (sau rom cine doreste). Insiropam blaturile cu siropul rece.

 

Asamblare : blat cacao insiropat – 1/2 crema – blat vanilie insiropat – 1/2 crema – decor (50 g nuci prajite si macinate).

DSC_0025

Lasam prajitura la rece circa 3 ore, apoi taiem felii cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0062

DSC_0046

DSC_0056

 

Excelenta ! Spor la pregatiti reteta !

 

Sursa mea : prietena mea Andreea Monica .

Multumesc frumos pentru reteta : este delicioasa 🙂

2 Comentarii

  1. Elena

    Imi puteti spune, va rog, ce dimensiuni are tava folosita la aceasta prajitura?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...