Prajitura Vivienne

Prajitura Vivienne

Prajitura Vivienne

 

Blat 1 :

5 oua

5 lg faina

5 lg zahar

un praf de sare

 

Blat 2 :

5 oua

5 lg zahar

3 lg faina

2 lg cacao

un praf de sare

 

Crema :

4 oua

10 lg zahar

2 plicuri zahar vanilat

200 g unt (80%)

200 ml frisca lichida

150 g nuci prajite si macinate

esenta de migdale (2-3 picaturi)

 

Sirop :

350 ml apa

3 lg zahar

1 picatura esenta migdale

 

Decor :

50 g nuci prajite si macinate

 

Mod de preparare Prajitura Vivienne :
   Blat 1 : intr-un castron, mixam spuma ouale cu praful de sare si zaharul, circa 15-20 minute. Lasam mixerul deoparte si adaugam faina cernuta; amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o turnam in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii .

DSC_0006

DSC_0007

 Blat 2 : mixam ouale cu sarea si zaharul 15-20 minute. Adaugam faina impreuna cu pudra de cacao cernute. Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute, in cuptorul preincalzit.

DSC_0008 DSC_0010

Crema : mixam spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi punem pe baie de aburi pana cand crema se ingroasa . Lasam sa se raceasca.

DSC_0015

Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Adaugam esenta de migdale si nucile prajite si macinate, iar apoi frisca batuta spuma. Crema o impartim in 2.

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0020

 

Sirop : punem intr-o craticioara apa si zaharul si lasam circa 5 minute sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam esenta de migdale (sau rom cine doreste). Insiropam blaturile cu siropul rece.

 

Asamblare : blat cacao insiropat – 1/2 crema – blat vanilie insiropat – 1/2 crema – decor (50 g nuci prajite si macinate).

DSC_0025

Lasam prajitura la rece circa 3 ore, apoi taiem felii cu un cutit trecut prin apa fiarta.

Prajitura Vivienne

Prajitura Vivienne

Prajitura Vivienne

 

Excelenta ! Spor la prajiturit !

 

Sursa mea : prietena mea Andreea Monica .

Multumesc frumos pentru reteta : este delicioasa 🙂

 

Alte retete cu nuci :

Prajitura cu branza si nuci

Tort cu zmeura, iaurt si nuci

Prajitura cu nuci si piscoturi

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Elena

    Imi puteti spune, va rog, ce dimensiuni are tava folosita la aceasta prajitura?

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6