Prajitura vis de decembrie

Foi :

4 oua

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

4 lg miere topita

2 lgt bicarbonat

1 lg otet

120 g nuci macinate (prajite)

550-600 g faina

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

7 lg faina

800 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

280 g unt (80% )

50 g cocos

50 g ciocolata cu lapte rasa

50 g stafide

 

Mod de preparare :

Stafidele le punem in apa calda circa 3 ore . Eu am avut merisoare.

   Foi : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam mierea topita, mixand, bicarbonatul stins cu otet, apoi nucile macinate (eu le-am prajit) si faina cernuta 550 g , apoi daca mai trebuie adaugam treptat. Framantam un aluat, pe care il impartim in 3 . Foile le intindem direct pe hartia de copt, apoi cu un cutit decupam marginile. Coacem 3 foi (d=24*32 cm ) . Foile le coacem circa 5 minute la 180 grade Celsius. Avem grija sa nu le ardem.

 Crema : galbenusurile si zaharul, le mixam , adaugam apoi faina, mixam, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in ea adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o impartim in 3. O parte o amestecam cu stafidele moi , o parte cu cocosul si o parte cu ciocolata rasa.

 Asamblare : cele 3 foi cu nuci le ungem cu una din cele 3 crema. Nu conteaza ordinea.

Prajitura se da la rece . Se taie cu un cutit bine ascutit.

Spor la prajiturit !!! Este o prajitura care se face destul de repede  🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...