Prajitura vis de decembrie
Foi :
4 oua
150 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
4 lg miere topita
2 lgt bicarbonat
1 lg otet
120 g nuci macinate (prajite)
550-600 g faina
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
7 lg faina
800 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
280 g unt (80% )
50 g cocos
50 g ciocolata cu lapte rasa
50 g stafide
Mod de preparare Prajitura vis de decembrie :
Stafidele le punem in apa calda circa 3 ore . Eu am avut merisoare.
Foi : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam mierea topita, mixand, bicarbonatul stins cu otet, apoi nucile macinate (eu le-am prajit) si faina cernuta 550 g , apoi daca mai trebuie adaugam treptat. Framantam un aluat, pe care il impartim in 3 . Foile le intindem direct pe hartia de copt, apoi cu un cutit decupam marginile. Coacem 3 foi (d=24*32 cm ) . Foile le coacem circa 5 minute la 180 grade Celsius. Avem grija sa nu le ardem.
Crema : galbenusurile si zaharul, le mixam , adaugam apoi faina, mixam, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in ea adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o impartim in 3. O parte o amestecam cu stafidele moi , o parte cu cocosul si o parte cu ciocolata rasa.
Asamblare : cele 3 foi cu nuci le ungem cu una din cele 3 crema. Nu conteaza ordinea.
Prajitura se da la rece . Se taie cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit !!! Este o prajitura care se face destul de repede 🙂
Alte retete asemanatoare :
0 Comentarii