Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

 

Foi :

4 oua

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

4 lg miere topita

2 lgt bicarbonat

1 lg otet

120 g nuci macinate (prajite)

550-600 g faina

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

7 lg faina

800 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

280 g unt (80% )

50 g cocos

50 g ciocolata cu lapte rasa

50 g stafide

 

Mod de preparare Prajitura vis de decembrie :

Stafidele le punem in apa calda circa 3 ore . Eu am avut merisoare.

   Foi : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam mierea topita, mixand, bicarbonatul stins cu otet, apoi nucile macinate (eu le-am prajit) si faina cernuta 550 g , apoi daca mai trebuie adaugam treptat. Framantam un aluat, pe care il impartim in 3 . Foile le intindem direct pe hartia de copt, apoi cu un cutit decupam marginile. Coacem 3 foi (d=24*32 cm ) . Foile le coacem circa 5 minute la 180 grade Celsius. Avem grija sa nu le ardem.

 Crema : galbenusurile si zaharul, le mixam , adaugam apoi faina, mixam, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in ea adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o impartim in 3. O parte o amestecam cu stafidele moi , o parte cu cocosul si o parte cu ciocolata rasa.

 Asamblare : cele 3 foi cu nuci le ungem cu una din cele 3 crema. Nu conteaza ordinea.

Prajitura vis de decembrie

Prajitura se da la rece . Se taie cu un cutit bine ascutit.

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

 

Spor la prajiturit !!! Este o prajitura care se face destul de repede  🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura intercontinental

Tort cu foi de miere si nuci

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela

Prajitura Gabriela Bezea : 5 albusuri 200 g zahar 150 g nuci macinate   Crema : 5 galbenusuri 100 g zahar 2 lg faina 200 ml lapte esenta de vanilie 200 g unt 80% coaja rasa si zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare Prajitura Gabriela : Bezea : intr-un...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7