Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

 

Foi :

4 oua

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

4 lg miere topita

2 lgt bicarbonat

1 lg otet

120 g nuci macinate (prajite)

550-600 g faina

 

Crema :

6 galbenusuri

200 g zahar

7 lg faina

800 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

280 g unt (80% )

50 g cocos

50 g ciocolata cu lapte rasa

50 g stafide

 

Mod de preparare Prajitura vis de decembrie :

Stafidele le punem in apa calda circa 3 ore . Eu am avut merisoare.

   Foi : mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie, adaugam mierea topita, mixand, bicarbonatul stins cu otet, apoi nucile macinate (eu le-am prajit) si faina cernuta 550 g , apoi daca mai trebuie adaugam treptat. Framantam un aluat, pe care il impartim in 3 . Foile le intindem direct pe hartia de copt, apoi cu un cutit decupam marginile. Coacem 3 foi (d=24*32 cm ) . Foile le coacem circa 5 minute la 180 grade Celsius. Avem grija sa nu le ardem.

 Crema : galbenusurile si zaharul, le mixam , adaugam apoi faina, mixam, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, apoi acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in ea adaugam cate 1 lg din crema rece. Crema obtinuta o impartim in 3. O parte o amestecam cu stafidele moi , o parte cu cocosul si o parte cu ciocolata rasa.

 Asamblare : cele 3 foi cu nuci le ungem cu una din cele 3 crema. Nu conteaza ordinea.

Prajitura vis de decembrie

Prajitura se da la rece . Se taie cu un cutit bine ascutit.

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

Prajitura vis de decembrie

 

Spor la prajiturit !!! Este o prajitura care se face destul de repede  🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura intercontinental

Tort cu foi de miere si nuci

Please follow and like us:
error5
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email5