Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste

 

Aluat fraged :

100 g unt moale

100 g zahar

4 galbenusuri

un praf de sare

1 lgt esenta de vanilie

100 g faina

1 lgt praf de copt stins cu 1 lgt otet

4 lg lapte

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

175 g zahar

1 lg zeama de lamaie

75 g felii de migdale prajite

 

Crema :

4 galbenusuri

100 g zahar

15 g unt moale

40 g amidon alimentar

450 ml lapte rece

2 lgt esenta de vanilie

5 g gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare Prajitura Verdens Beste :

  Aluat fraged : feliile de migdale le prajim putin, apoi le lasam sa se raceasaca.

Intr-un castron mixam 2 minute untul moale cu zaharul , adaugam galbenusurile pe rand, praful de sare, esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lamaie, faina, apoi laptele. Compozitia o intindem cu lingura in tava (40*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

  Bezea : albusurile le mixam spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la urma zeama de lamaie treptat, mixand mereu. Bezeaua obtinuta o intindem peste foaia din tava, iar deasupra presaram feliile de migdale prajite usor.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, pentru 30 minute, stingem cuptorul si mai lasam  minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.

Crema : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul, untul moale, si laptele rece treptat, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o mixam putin , iar peste ea incorporam smantana pentru frisca batuta spuma. Amestecam cu o ingura , apoi intindem crema intre cele 2 foi .

Prajitura Verdens Beste

Dam prajitura la rece pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Taiem feliile cu un cutit trecut prin apa fiarta .

Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste

Prajitura Verdens Beste

 

Prajitura Verdens Beste , adica ” Prajitura cea mai buna din lume ” a fost votata in anul 2002 cea mai buna prajitura de catre norvegieni (vezi Ana ? :))) , devenind astfel prajitura nationala. Se serveste la ocazii speciale. Ea a fost adusa in Norvegia, prin anii ’30, de catre un proprietar de cafenea, care a cumparat reteta cu 200 de coroane daneze, o suma foarte mare de bani pentru timpurile acelea .

Retete asemanatoare gasiti mai jos :

Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Prajitura cu bezea cu nuca si crema de vanilie

Prajitura Pani Walewska

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://pleziruri.ro/2016/02/27/prajitura-verdens-beste-prajitura-cea-mai-buna-din-lume/

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6