Prajitura Verdens Beste

Aluat fraged :

100 g unt moale

100 g zahar

4 galbenusuri

un praf de sare

1 lgt esenta de vanilie

100 g faina

1 lgt praf de copt stins cu 1 lgt otet

4 lg lapte

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

175 g zahar

1 lg zeama de lamaie

75 g felii de migdale prajite

 

Crema :

4 galbenusuri

100 g zahar

15 g unt moale

40 g amidon alimentar

450 ml lapte rece

2 lgt esenta de vanilie

5 g gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare :

  Aluat fraged : feliile de migdale le prajim putin, apoi le lasam sa se raceasaca.

Intr-un castron mixam 2 minute untul moale cu zaharul , adaugam galbenusurile pe rand, praful de sare, esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lamaie, faina, apoi laptele. Compozitia o intindem cu lingura in tava (40*30 cm) tapetata cu hartie de copt.

  Bezea : albusurile le mixam spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la urma zeama de lamaie treptat, mixand mereu. Bezeaua obtinuta o intindem peste foaia din tava, iar deasupra presaram feliile de migdale prajite usor.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, pentru 30 minute, stingem cuptorul si mai lasam  minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.

Crema : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul, untul moale, si laptele rece treptat, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o mixam putin , iar peste ea incorporam smantana pentru frisca batuta spuma. Amestecam cu o ingura , apoi intindem crema intre cele 2 foi .

Dam prajitura la rece pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Taiem feliile cu un cutit trecut prin apa fiarta .

 

 

Prajitura Verdens Beste , adica ” Prajitura cea mai buna din lume ” a fost votata in anul 2002 cea mai buna prajitura de catre norvegieni (vezi Ana ? :))) , devenind astfel prajitura nationala. Se serveste la ocazii speciale. Ea a fost adusa in Norvegia, prin anii ’30, de catre un proprietar de cafenea, care a cumparat reteta cu 200 de coroane daneze, o suma foarte mare de bani pentru timpurile acelea .

 

Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://pleziruri.ro/2016/02/27/prajitura-verdens-beste-prajitura-cea-mai-buna-din-lume/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1334
387
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest