Prajitura Verdens Beste cu ciocolata
Aluat fraged cu cacao :
100 g unt (80%)
100 g zahar
4 galbenusuri
un praf de sare
1 lgt esenta de vanilie
1 lgt praf de copt
1 lg otet
4 lg lapte
70 g faina
30 g cacao
Bezea :
4 albusuri
un praf de sare
175 g zahar
1 lg zeama de lamaie
75 g fulgi de migdale prajiti
Crema ciocolata:
4 galbenusuri
100 g zahar
15 g unt moale (80%)
30 g amidon alimentar
10 g cacao
450 ml lapte
100 g ciocolata 50%
5 g gelatina granulata
30 ml apa rece
300 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Prajitura Verdens Beste cu ciocolata :
Aluat fraged cu cacao : intr-un bol mixam untul moale cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare, praful de sare, esenta de vanilie, praful de copt stins cu otet,faina amestecata cu pudra de cacao (cernute), iar la urma laptele. Omogenizam si intindem aluatul in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Bezea : albusurile le mixam cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam zeama de lamaie, mixand mai departe. Bezeaua obtinuta o intindem peste compozitia din cacao, iar peste ea presaram fulgi de migdale prajiti.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute, apoi taiem in 2 si obtinem 2 foi de 20×30 cm .
Crema : intr-o cratita de inox punem galbenusurile si zaharul. Cu ajutorul unui tel omogenizam, apoi adaugam amidonul si pudra de cacao, amestecam mai departe, apoi adaugam laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu telul, pana cand compozitia se ingroasa . Luam de pe foc si adaugam untul moale si ciocolata rupta bucatele. Omogenizam, apoi acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Hidratam gelatina in apa rece, apoi o topim , fara sa o fierbem. Peste ea adaugam 2 linguri din crema racita, amestecam bine si o adaugam peste restul de crema. Amestecam , apoi incorporam smantana pentru frisca mixata.
Asamblare : 1/2 aluat fraged cu bezea-crema1/2 aluat fraged cu bezea
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa firbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit !
Sursa mea de inspiratie :
https://www.homecookingadventure.com/chocolate-norwegian-cake-chocolate-verdens-beste/
dar am adaptat reteta Prajitura Verdens Beste de pe blogul meu :
0 Comentarii