Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Aluat fraged cu cacao :

100 g unt (80%)

100 g zahar

4 galbenusuri

un praf de sare

1 lgt esenta de vanilie

1 lgt praf de copt

1 lg otet

4 lg lapte

70 g faina

30 g cacao

 

Bezea :

4 albusuri

un praf de sare

175 g zahar

1 lg zeama de lamaie

75 g fulgi de migdale prajiti

 

Crema ciocolata:

4 galbenusuri

100 g zahar

15 g unt moale (80%)

30 g amidon alimentar

10 g cacao

450 ml lapte

100 g ciocolata 50%

5 g gelatina granulata

30 ml apa rece

300 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare Prajitura Verdens Beste cu ciocolata  :

Aluat fraged cu cacao : intr-un bol mixam untul moale cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare, praful de sare, esenta de vanilie, praful de copt stins cu otet,faina amestecata cu pudra de cacao (cernute), iar la urma laptele. Omogenizam si intindem aluatul in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

 Bezea : albusurile le mixam cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam zeama de lamaie, mixand mai departe. Bezeaua obtinuta o intindem peste compozitia din cacao, iar peste ea presaram fulgi de migdale prajiti.

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Coacem in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 30 minute, apoi taiem in 2 si obtinem 2 foi de 20×30 cm .

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

 Crema : intr-o cratita de inox punem galbenusurile si zaharul.  Cu ajutorul unui tel omogenizam, apoi adaugam amidonul si pudra de cacao, amestecam mai departe, apoi adaugam laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu cu telul, pana cand compozitia se ingroasa . Luam de pe foc si adaugam untul moale si ciocolata rupta bucatele. Omogenizam, apoi acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Hidratam gelatina in apa rece, apoi o topim , fara sa o fierbem. Peste ea adaugam 2 linguri din crema racita, amestecam bine si o adaugam peste restul de crema. Amestecam , apoi incorporam smantana pentru frisca mixata.

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Asamblare : 1/2 aluat fraged cu bezea-crema1/2 aluat fraged cu bezea

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa firbinte, sters de apa.

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Prajitura Verdens Beste cu ciocolata

Spor la prajiturit !

 

Sursa mea de inspiratie :

https://www.homecookingadventure.com/chocolate-norwegian-cake-chocolate-verdens-beste/

dar am adaptat reteta Prajitura Verdens Beste de pe blogul meu :

Prajitura Verdens Beste

 

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6