Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

3 lg ulei

 

Bezea :

8 albusuri

300 g zahar pudra

1 lgt otet

 

Crema :

8 galbenusuri

8 lg zahar

1 plic budinca de vanilie (40 g)

2 lg amidon alimentar

600 ml lapte

250 g unt (80%)

2 lg cacao

esenta de vanilie

 

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Decor :

ciocolata neagra rasa

 

Mod de preparare Prajitura vant spaniol :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul alimentar si praful de budinca, amestecam apoi laptele rece; punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si impartim crema in 2 parti egale : intr-o parte punem cele 2 linguri de cacao, iar in cealalta esenta de vanilie. Acoperim cremele cu folie alimentara si le lasam sa se raceasca.

In crema de vanilie racit punem 125 g unt la temperatura camerei. La fel si in crema de cacao punem 125 g unt de la temperatura camerei. Mixam bine pentru omogenizare.

Blat cacao :

Intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, Facem testul scobitorii.

Bezea :

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana se topeste, apoi otetul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Asamblare : blat cacao-crema vanilie-bezea-crema cacao.

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 5 ore, apoi intindem frisca batuta spuma cu zaharul pudra. Deasupra radem ciocolata.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte,sters de apa.

Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol

Prajitura vant spaniol

Cea mai buna prajitura ! 🙂

Trebuie incercata pentru a ma crede pe cuvant :)))

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura floare de colt

Prajitura fantezie

Felia minunata

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10