Prajitura Valurile Dunarii
IMG_98662
Blat :
200 g unt
190 g zahar
4 oua
esenta de vanilie
120 ml lapte
300 g faina
1 plic praf de copt
2 lg cacao+ 1 lg lapte
350 g visine proaspete
1/2 lg faina
 
Crema :
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
6 lg zahar
250 g unt
 
Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
5 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam spuma untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi alternam faina amestecata cu praful de copt si laptele.
 
IMG_9840
IMG_9842
IMG_9844
Jumatate din compozitie o intindem intr-o forma (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. In jumatatea ramasa incorporam 2 lg cacao si 1 lg lapte si apoi o intindem peste compozitia din tava. Peste asezam din loc in loc visinele spalate, curatate de samburi si pudrate cu putina faina.
 
IMG_9845
IMG_9847
Dam prajitura la cuptor pentru circa 25-30 minute.
       Crema : pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosind cantitatea de lapte din reteta noastra. Lasam budinca sa se raceasca. Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita. Omogenizam si intindem crema peste blatul copt si racit.
Cine doreste mai putina crema , va injumatati cantitatile. (adica : 1 plic budinca de vanilie, 300 ml lapte, 3 lg zahar, 125 g unt)
 
IMG_9854
       Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mic . Amestecam pana se omogenizeaza , lasam putin sa se racoreasca si intindem glazura peste crema.
Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi.
IMG_9882
IMG_98662
 
Sursa : http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/06/prajitura-valurile-dunarii.html

1 Comentariu

  1. cosmina

    super,mega,extra buna

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1343
312
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest