Prajitura turnata cu mere
 
DSC_0057
Aluat :
3 oua mici
9 lg zahar
9 lg ulei
9 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
 
Umplutura :
1,2 kg mere (circa 7-8 mere)
5 lg zahar
1 lgt rasa scortisoara 
 
Decor :
1-2 lg zahar pudra
 
Mod de preparare :
       Umplutura : curatam merele si le taiem cubulete sau le dam pe razatoarea mare. Punem zahar si le calim pe foc circa 10 minute (pana se inmoaie). La sfarsit adaugam scortisoara. Lasam deoparte.
 
       Aluat : mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul lingura cu lingura, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele.Omogenizam si turnam jumatate din compozitie in forma (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_1349
IMG_1350
IMG_1352
IMG_1354
       Coacem prajitura 10 minute, la 180 de grade Celsius, apoi o scoatem, asezam umplutura peste ea si restul de aluat. Dam din nou la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (circa 20-25 minute).
 
IMG_1355
IMG_1356
IMG_1357
 
DSC_0002
       Lasam prajitura sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra si feliem.
 
DSC_0003
 
 
DSC_0051
DSC_0004
DSC_0057
 
 
  
       Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/
 
 
 
 
Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7