Prajitura turnata cu mere
 
DSC_0057
Aluat :
3 oua mici
9 lg zahar
9 lg ulei
9 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
 
Umplutura :
1,2 kg mere (circa 7-8 mere)
5 lg zahar
1 lgt rasa scortisoara 
 
Decor :
1-2 lg zahar pudra
 
Mod de preparare :
       Umplutura : curatam merele si le taiem cubulete sau le dam pe razatoarea mare. Punem zahar si le calim pe foc circa 10 minute (pana se inmoaie). La sfarsit adaugam scortisoara. Lasam deoparte.
 
       Aluat : mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul lingura cu lingura, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele.Omogenizam si turnam jumatate din compozitie in forma (24*24 cm) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_1349
IMG_1350
IMG_1352
IMG_1354
       Coacem prajitura 10 minute, la 180 de grade Celsius, apoi o scoatem, asezam umplutura peste ea si restul de aluat. Dam din nou la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (circa 20-25 minute).
 
IMG_1355
IMG_1356
IMG_1357
 
DSC_0002
       Lasam prajitura sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra si feliem.
 
DSC_0003
 
 
DSC_0051
DSC_0004
DSC_0057
 
 
  
       Pofta buna si spor la pregatit reteta ! 🙂
 
Sursa : http://www.laurasava.ro/2010/08/09/prajitura-turnata-cu-mere/
 
 
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...