Prajitura turnata cu branza de vaci

Blat :
3 oua mici
9 lg zahar
9 lg ulei
12 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
600 g branza de vaci
4 oua
4 lg gris
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
7 lg zahar
stafide

Mod de preparare: 
Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie pentru copt) si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim umplutura.

Pentru umplutura : amestecam cu mixerul toate ingredientele cu exceptia stafidelor, pe care le adaugam la final si turnam peste blatul aproape copt din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de blat si dam la cuptor pana se coace (cam 50 minute).

Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem. Putem sau nu sa presaram zahar pudra (cu aroma de vanilie).
.

Sper sa o incercati pentru ca este absolut delicioasa!
Sursa mea de inspiratie :  http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html

6 Comentarii

  1. Anonymous

    Super!

    Răspuns
  2. Anonymous

    Am incercat si sunt foarte incantata de rezultat!Sotul meu e cel mai fericit!
    Multumesc din tot sufletul!

    Răspuns
  3. miremirc

    ma bucur enorm de mult ca v-a placut prajitura; si mie imi place foarte mult 😛

    Răspuns
  4. Anonymous

    Am facut aceasta prajitura si este absolut delicioasa.Azi am de gand sa o fac din nou, spre incantarea fiului meu.Multumesc foarte frumos pt reteta.

    Răspuns
  5. miremirc

    Ma bucur ca v-a placut reteta ! Multumesc de vizita 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
530
2394
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest