
Blat :
3 oua
9 lg zahar
9 lg ulei
12 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt (10 g)
2 lg cacao
4 lg lapte
Umplutura :
600 g branza de vaci
4 oua
4 lg gris
2 plicuri zahar vanilat
7 lg zahar
Mod de preparare :
Umplutura : mixam toate ingredientele cu mixerul vertical de mana, pana obtinem o crema fina. lasam deoparte.

Blat : mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, circa 5 minute, apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, laptele de la temperatura camerei, tot treptat, mixand la viteza mica, iar la urma faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu mixerul la viteza mica, apoi impartim compozitia in 2. O parte ramane alba, iar in cealalta adaugam pudra de cacao (cernuta) si 4 linguri de lapte (de la temperatura camerei) .




Compozitia alba o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 10 minute.


Peste blatul copt si fierbinte punem umplutura, iar peste ea compozitia cu cacao.

Coacem prajitura inca aproximativ 35 minute, la 180 grade Celsius. Facem testul scobitorii.


Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit cu lama ascutita.


Spor la prajiturit ! đ
0 Comentarii