Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Blat :

3 oua

9 lg zahar

9 lg ulei

12 lg lapte

12 lg faina

1 plic praf de copt (10 g)

2 lg cacao

4 lg lapte

 

Umplutura :

600 g branza de vaci

4 oua

4 lg gris

2 plicuri zahar vanilat

7 lg zahar

 

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao :

Umplutura : mixam toate ingredientele cu mixerul vertical de mana, pana obtinem o crema fina. lasam deoparte.

Blat : mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, circa 5 minute, apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, laptele de la temperatura camerei, tot treptat, mixand la viteza mica, iar la urma faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu mixerul la viteza mica, apoi impartim compozitia in 2. O parte ramane alba, iar in cealalta adaugam pudra de cacao (cernuta) si 4 linguri de lapte (de la temperatura camerei) .

Compozitia alba o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 10 minute.

Peste blatul copt si fierbinte punem umplutura, iar peste ea compozitia cu cacao.

Coacem prajitura inca aproximativ 35 minute, la 180 grade Celsius. Facem testul scobitorii.

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit cu lama ascutita.

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

 

 Alte retete asemanatore :

Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu branza de vaci

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...