Prajitura turnata cu branza de vaci si cacao

Blat :

3 oua

9 lg zahar

9 lg ulei

12 lg lapte

12 lg faina

1 plic praf de copt (10 g)

2 lg cacao

4 lg lapte

Umplutura :

600 g branza de vaci

4 oua

4 lg gris

2 plicuri zahar vanilat

7 lg zahar

Mod de preparare :

Umplutura : mixam toate ingredientele cu mixerul vertical de mana, pana obtinem o crema fina. lasam deoparte.

Blat : mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, circa 5 minute, apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, laptele de la temperatura camerei, tot treptat, mixand la viteza mica, iar la urma faina amestecata cu praful de copt (cernute). Omogenizam cu mixerul la viteza mica, apoi impartim compozitia in 2. O parte ramane alba, iar in cealalta adaugam pudra de cacao (cernuta) si 4 linguri de lapte (de la temperatura camerei) .

Compozitia alba o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 10 minute.

Peste blatul copt si fierbinte punem umplutura, iar peste ea compozitia cu cacao.

Coacem prajitura inca aproximativ 35 minute, la 180 grade Celsius. Facem testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit cu lama ascutita.

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...