Prajitura trio
Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
6 lg apa rece
1 lgt praf de copt
Bezea :
6 albusuri
8 lg zahar
1 lg otet
Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar pudra
50 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt
Mod de preparare Prajitura trio :
Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem blatul pe jumatate, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi taiem in 2. Eu am impartit cantitatile in 2 parti si am copt 2 blaturi (tava=23*35 cm).
Bezea : cand blatul s-a copt pe jumatate, il scoatem din cuptor si peste el intindem bezeaua (mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, iar la final otetul ). Dam din nou la cuptor pana cand se coace bezeaua, dar fara sa se arda .
Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava.
Crema : pe foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam, apoi adaugam laptele. (sau pregatim crema pe aburi )
Lasam crema se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam si in el adaugam cate o lingura din crema de oua, treptat, ca la maioneza.
Asamblare : blat cu bezea-1/2 crema-blat cu bezea-1/2 crema-ciocolata rasa (decoratiuni ciocolata).
Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi .
Pofta buna si spor la incercat prajitura ! 🙂
0 Comentarii