Prajitura trio

Prajitura trio

Prajitura trio

 

Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
6 lg apa rece
1 lgt praf de copt

Bezea :
6 albusuri
8 lg zahar
1 lg otet

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar pudra
50 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt

Mod de preparare Prajitura trio :

Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem blatul pe jumatate, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi taiem in 2. Eu am impartit cantitatile in 2 parti si am copt 2 blaturi (tava=23*35 cm).

IMG_7812

IMG_7814

IMG_7815

Bezea : cand blatul s-a copt pe jumatate, il scoatem din cuptor si peste el intindem bezeaua (mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, iar la final otetul ). Dam din nou la cuptor pana cand se coace bezeaua, dar fara sa se arda .

IMG_7819

IMG_7826

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava.

Crema : pe foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam, apoi adaugam laptele. (sau pregatim crema pe aburi )

IMG_7827

IMG_7828

Lasam crema se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam si in el adaugam cate o lingura din crema de oua, treptat, ca la maioneza.

IMG_7829

IMG_7830

Asamblare : blat cu bezea-1/2 crema-blat cu bezea-1/2 crema-ciocolata rasa (decoratiuni ciocolata).

IMG_7831

IMG_7832

Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi .

IMG_7838

IMG_7839

IMG_7855

Pofta buna si spor la incercat prajitura ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6