Prajitura Tosca
 
 
Blat :
8 albusuri
200 g zahar
un praf sare
50 g cocos
100 g mac
4 lg faina
1 plic praf de copt
Crema :
8 galbenusuri
8 lg zahar
300 ml lapte
1 plic budinca vanilie (40 g) sau 3 lg amidon alimentar
250 g unt
27 biscuiti cacao Petit beurre
100 ml cafea espresso indulcita
Glazura :
150 g ciocolata
5 lg lapte
2 lg unt
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final incorporam (folosindu-ne de o lingura) faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos si macul.  Intindem compozitia obtinuta in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem pana se rumeneste bezeau putin deasupra.
       Lasam bezeaua cu mac sa se raceasca, apoi desprindem foaia de copt de pe ea.
       Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam peste ele budinca de vanilie amestecata cu laptele rece si punem pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.
       Eu acopar cu folie alimentara budinca si o pun la rece.
       Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca de vanilie.Omogenizam si intindem crema peste bezeaua de mac.
       Biscuitii ii trecem pe ambele parti prin cafea indulcita si ii asezam unul langa altul peste crema. Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult.
       Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe aburi. Omogenizam si intindem glazura de ciocolata peste biscuiti, apoi dam prajitura la rece.
Sursa care am gasit-o aici . 🙂

2 Comentarii

  1. Simona

    O bunatate de praji ai facut iar! 🙂 Esti una din prajituresele mele preferate 🙂

    Răspuns
  2. Any

    Cate prajituri delicioase aici la tine, te pierzi si alta nu!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
526
2358
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest