Prajitura Tosca
Blat :
8 albusuri
200 g zahar
un praf sare
50 g cocos
100 g mac
4 lg faina
1 plic praf de copt
Crema :
8 galbenusuri
8 lg zahar
300 ml lapte
1 plic budinca vanilie (40 g) sau 3 lg amidon alimentar
250 g unt
27 biscuiti cacao Petit beurre
100 ml cafea espresso indulcita
Glazura :
150 g ciocolata
5 lg lapte
2 lg unt
Mod de preparare Prajitura Tosca :
Blat : mixam intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final incorporam (folosindu-ne de o lingura) faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos si macul. Intindem compozitia obtinuta in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem pana se rumeneste bezeau putin deasupra.
Lasam bezeaua cu mac sa se raceasca, apoi desprindem foaia de copt de pe ea.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam peste ele budinca de vanilie amestecata cu laptele rece si punem pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.
Eu acopar cu folie alimentara budinca si o pun la rece.
Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca de vanilie.Omogenizam si intindem crema peste bezeaua de mac.
Biscuitii ii trecem pe ambele parti prin cafea indulcita si ii asezam unul langa altul peste crema. Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult.
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe aburi. Omogenizam si intindem glazura de ciocolata peste biscuiti, apoi dam prajitura la rece.
Spor la prajiturit !
Please follow and like us:
O bunatate de praji ai facut iar! 🙂 Esti una din prajituresele mele preferate 🙂
Cate prajituri delicioase aici la tine, te pierzi si alta nu!