Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

 
 
Blat :
8 albusuri
200 g zahar
un praf sare
50 g cocos
100 g mac
4 lg faina
1 plic praf de copt
Crema :
8 galbenusuri
8 lg zahar
300 ml lapte
1 plic budinca vanilie (40 g) sau 3 lg amidon alimentar
250 g unt
27 biscuiti cacao Petit beurre
100 ml cafea espresso indulcita
Glazura :
150 g ciocolata
5 lg lapte
2 lg unt
 
Mod de preparare Prajitura Tosca :
       Blat : mixam intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final incorporam (folosindu-ne de o lingura) faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos si macul.  Intindem compozitia obtinuta in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem pana se rumeneste bezeau putin deasupra.
       Lasam bezeaua cu mac sa se raceasca, apoi desprindem foaia de copt de pe ea.
       Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam peste ele budinca de vanilie amestecata cu laptele rece si punem pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.
       Eu acopar cu folie alimentara budinca si o pun la rece.
       Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca de vanilie.Omogenizam si intindem crema peste bezeaua de mac.
       Biscuitii ii trecem pe ambele parti prin cafea indulcita si ii asezam unul langa altul peste crema. Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult.
       Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe aburi. Omogenizam si intindem glazura de ciocolata peste biscuiti, apoi dam prajitura la rece.
Prajitura Tosca
Prajitura Tosca
Prajitura Tosca
Prajitura Tosca
Sursa care am gasit-o aici . 🙂
Spor la prajiturit !
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Simona

    O bunatate de praji ai facut iar! 🙂 Esti una din prajituresele mele preferate 🙂

    Răspuns
  2. Any

    Cate prajituri delicioase aici la tine, te pierzi si alta nu!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10