Prajitura Tiramisu

Prajitura Tiramisu

Prajitura Tiramisu

Ingrediente :
4 oua
220 g zahar pudra
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
1 plic gelatina granulata
esenta de vanilie
50 ml lichior de cafea
500 ml cafea indulcita

400 g piscoturi

pudra cacao
decoratiuni ciocolata

Mod de preparare Prajitura Tiramisu :

Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute.
Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam crema de oua sa se raceasca.

Pregatim cafeaua, o indulcim cat dorim si o lasam sa se raceasca. La sfarsit adaugam lichiorul de cafea .
Intr-un bol mixam putin mascarponele, adaugam crema de oua racita, esenta de vanilie, gelatina topita, iar la final frisca batuta (sau smantana batuta spuma cu putin zahar).

 

Luam o forma dreptunghiulara (23*35 cm) o umezim cu apa rece si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cu grija jumatate din crema obtinuta, asezam un strat de piscoturi inmuiate (nu foarte mult) in cafeau indulcita, restul de crema si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea.

 

Dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata, o rasturnam pe o farfurie si o decoram cu pudra de cacao si decoratiuni de cacao.

Prajitura Tiramisu
 Prajitura Tiramisu

O reteta minunata, rapida si pufoasa ! Va doresc pofta buna ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Olguta

    Arata extraordinar!! Felicitari!!

    Răspuns
  2. Adela Zilahi

    Extraordinara, minunata!! Arata foarte bine!! Pupicei si wee minunat!!

    Răspuns
  3. Licuta Marin

    O prajiturica pe care o ador!!!Delicioasa!Pup!

    Răspuns
  4. Haplea

    Imi place nespus de mult aceasta prajitura!!!Iar tie ti-a iesit asa frumoasa…ca imi vine sa o mananc pe toata.

    Răspuns
  5. Rocsy Ciobanu

    Imi place foarte mult si chiar nu am pregatit-o de mult.Super…

    Răspuns
  6. Tudor Elena Cristina

    As servi si eu cateva portii…:)…Sunt minunate toate…toate retetele tale!!!

    Răspuns
  7. Cristina

    Tiramisu, oricand si in orice combinatie! Nu refuz o portie!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6