Prajitura „tavalita”
 
Blat:
2 oua
200 g zahar
50 g unt topit
2 lg miere topita
200 ml lapte
300 g faina
1 lgt praf de copt (5 g)
 
Glazura :
250 g zahar
250 g unt
6 lg lapte
50 g cacao
3 lg rom
200 g cocos
 
Mod de preparare :
 
       Blat : mixam intr-un castron oul cu zaharul, punem untul topit si racorit, mierea topita si racorita, adaugam laptele, faina iar la sfarsit praful de copt sau bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava (26x37cm) cu hartie de copt si turnam compozitia . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
 
 
 
 
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in patratele. Mie mi-au iesit circa 50 de patratele.
 
       Glazura : intr-o craticioara amestecam zaharul si pudra de cacao, apoi untul si laptele; le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si adaugam rom-ul (eu am pus si esenta de rom).
 
 
Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi prin nuca de cocos.
 
 
 
 
 
 
       Si pozele vechi 🙂 
 
 
Super, mega, delicioasa !
Spor la prajiturit 🙂

5 Comentarii

  1. ophelia1983

    imi place prajitura asta,dar o prefer cu nuca de-a noastra, nu din cea de cocos! 🙂 !

    Răspuns
  2. Alynna

    prajitura mea preferata!!!! cea mai buna – extraordinara atunci cand e intarita glazura si e putin crocanta!!!iarna merge cel mai bine:)!!
    Craciun Fericit!

    Răspuns
  3. Rocsy Ciobanu

    Foarte buna.Imi place mult prajitura asta, de cand am descoperit reteta!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1319
549
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest