Prajitura „tavalita”
 
Blat:
2 oua
200 g zahar
50 g unt topit
2 lg miere topita
200 ml lapte
300 g faina
1 lgt praf de copt (5 g)
 
Glazura :
250 g zahar
250 g unt
6 lg lapte
50 g cacao
3 lg rom
200 g cocos
 
Mod de preparare :
 
       Blat : mixam intr-un castron oul cu zaharul, punem untul topit si racorit, mierea topita si racorita, adaugam laptele, faina iar la sfarsit praful de copt sau bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava (26x37cm) cu hartie de copt si turnam compozitia . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
 
 
 
 
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in patratele. Mie mi-au iesit circa 50 de patratele.
 
       Glazura : intr-o craticioara amestecam zaharul si pudra de cacao, apoi untul si laptele; le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si adaugam rom-ul (eu am pus si esenta de rom).
 
 
Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi prin nuca de cocos.
 
 
 
 
 
 
       Si pozele vechi 🙂 
 
 
Super, mega, delicioasa !
Spor la prajiturit 🙂
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

5 Comentarii

  1. ophelia1983

    imi place prajitura asta,dar o prefer cu nuca de-a noastra, nu din cea de cocos! 🙂 !

    Răspuns
  2. Alynna

    prajitura mea preferata!!!! cea mai buna – extraordinara atunci cand e intarita glazura si e putin crocanta!!!iarna merge cel mai bine:)!!
    Craciun Fericit!

    Răspuns
  3. Rocsy Ciobanu

    Foarte buna.Imi place mult prajitura asta, de cand am descoperit reteta!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6