Prajitura „tavalita”
 
Blat:
2 oua
200 g zahar
50 g unt topit
2 lg miere topita
200 ml lapte
300 g faina
1 lgt praf de copt (5 g)
 
Glazura :
250 g zahar
250 g unt
6 lg lapte
50 g cacao
3 lg rom
200 g cocos
 
Mod de preparare :
 
       Blat : mixam intr-un castron oul cu zaharul, punem untul topit si racorit, mierea topita si racorita, adaugam laptele, faina iar la sfarsit praful de copt sau bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava (26x37cm) cu hartie de copt si turnam compozitia . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
 
 
 
 
Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in patratele. Mie mi-au iesit circa 50 de patratele.
 
       Glazura : intr-o craticioara amestecam zaharul si pudra de cacao, apoi untul si laptele; le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si adaugam rom-ul (eu am pus si esenta de rom).
 
 
Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi prin nuca de cocos.
 
 
 
 
 
 
       Si pozele vechi 🙂 
 
 
Super, mega, delicioasa !
Spor la prajiturit 🙂
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

5 Comentarii

  1. ophelia1983

    imi place prajitura asta,dar o prefer cu nuca de-a noastra, nu din cea de cocos! 🙂 !

    Răspuns
  2. Alynna

    prajitura mea preferata!!!! cea mai buna – extraordinara atunci cand e intarita glazura si e putin crocanta!!!iarna merge cel mai bine:)!!
    Craciun Fericit!

    Răspuns
  3. Rocsy Ciobanu

    Foarte buna.Imi place mult prajitura asta, de cand am descoperit reteta!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6