Prajitura Spartak

Prajitura Spartak

Prajitura Spartak

4 Foi :

1 ou

3 lg miere

150 g zahar

2 lg lapte

1 lgt bicarbonat de sodiu

50 g unt

2 lg cacao

350 g faina

 

Crema :

3 oua

100 g zahar

3 lg faina

2 lg amidon alimentar

1 plic zahar vanilat

500 ml lapte

200 g unt (80%)

 

Glazura :

100 g ciocolata

1 lg unt

2 lg lapte

 

Mod de preparare :

4 Foi : intr-o cratita punem toate ingredientele, cu exceptia fainii si pudrei de cacao. Tinem pe foc mic, pana cand compozitia incepe sa se umfle. Luam de pe foc, adaugam pudra de cacao, amestecam, apoi faina, amestecand treptat pana o incorporam toata. Aluatul obtinut il impartim in 4 bile .(La mine fiecare bucata de aluat a avut 150 g, deci total 600 g aluat). Am intins fiecare bila de aluat cu sucitorul ,direct pe foaia de copt ( 25×30 cm ) . Am copt fiecare foaie circa 7 minute, la 180 grade Celsius.

Crema : ouale , zaharul si zaharul vanilat le amestecam bine cu un tel, adaugam apoi faina si amidonul alimentar, laptele rece treptat; punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Crema si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul moale il mixam putin, iar peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita.Crema obtinuta o impartim in 3.

Asamblare : foaie1-1/3 crema-foaie2-1/3 crema-foaie3-1/3crema-foaie4-glazura (topim pe foc mic toate cele 3 ingrediente, intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem.

Prajitura Spartak

Prajitura Spartak

Alte retete asemanatoare :

Prajitura foi cu miere de albine

Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa mea de inspiratie :

Prăjitură Spartak

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6