Prajitura Spartak
4 Foi :
1 ou
3 lg miere
150 g zahar
2 lg lapte
1 lgt bicarbonat de sodiu
50 g unt
2 lg cacao
350 g faina
Crema :
3 oua
100 g zahar
3 lg faina
2 lg amidon alimentar
1 plic zahar vanilat
500 ml lapte
200 g unt (80%)
Glazura :
100 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte
Mod de preparare :
4 Foi : intr-o cratita punem toate ingredientele, cu exceptia fainii si pudrei de cacao. Tinem pe foc mic, pana cand compozitia incepe sa se umfle. Luam de pe foc, adaugam pudra de cacao, amestecam, apoi faina, amestecand treptat pana o incorporam toata. Aluatul obtinut il impartim in 4 bile .(La mine fiecare bucata de aluat a avut 150 g, deci total 600 g aluat). Am intins fiecare bila de aluat cu sucitorul ,direct pe foaia de copt ( 25×30 cm ) . Am copt fiecare foaie circa 7 minute, la 180 grade Celsius.
Crema : ouale , zaharul si zaharul vanilat le amestecam bine cu un tel, adaugam apoi faina si amidonul alimentar, laptele rece treptat; punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana obtinem o budinca. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Crema si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul moale il mixam putin, iar peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita.Crema obtinuta o impartim in 3.
Asamblare : foaie1-1/3 crema-foaie2-1/3 crema-foaie3-1/3crema-foaie4-glazura (topim pe foc mic toate cele 3 ingrediente, intr-o cratita de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi).
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi o feliem.
Alte retete asemanatoare :
Prajitura foi cu miere de albine
Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Prăjitură Spartak
0 Comentarii