Prajitura secuiasca

Prajitura secuiasca

Prajitura secuiasca

 
 
Aluat :
200 g unt
100 g zahar
4 galbenusuri
1 ou
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
 
1 borcanel gem de caise 
 
Umplutura :
4 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
150 g nuci macinate
 
Mod de preparare Prajitura secuiasca :
 
       Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, oul intreg, coaja rasa de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt .
 
IMG_6006
IMG_6007
IMG_6009
IMG_6010
IMG_6011
 
       Aluatul obtinut il intindem cu lingura in tava (25*35 cm sau chiar 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 10-15 minute.
 
IMG_6012
 
IMG_6013
 
       Ungem peste aluatul fierbinte cu gem de caise.
       Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam nucile macinate.
 
IMG_6014
 
       Umplutura o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru inca 20 minute sau pana cand vedem ca s-a intarit bezeaua cu nuci.
 
IMG_6015
IMG_6016
IMG_6017
Prajitura secuiasca
 
 
   
   Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem taia si servi .
Este cea mai buna reteta de Secuiasca : aluatul este foarte pufos , iar bezeaua usor crocanta.
 
Prajitura secuiasca
 

Prajitura secuiasca

 
 
 
 
       
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
 
Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie nr.2/14.01.2010, sub denumirea de Prajitura invatatorului sarac „.
Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Aurica

    frumoase pozele cu prezentarea prepararii retetei de la inceput pana la sfarsit, arata super si foarte pufoasa si cremoasa 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10