Prajitura secuiasca
 
 
IMG_6065-1024x682
Aluat :
200 g unt
100 g zahar
4 galbenusuri
1 ou
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
 
1 borcanel gem de caise 
 
Umplutura :
4 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
150 g nuci macinate
 
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, oul intreg, coaja rasa de lamaie, iar la final faina amestecata cu praful de copt .
 
IMG_6006
IMG_6007
IMG_6009
IMG_6010
IMG_6011
 
       Aluatul obtinut il intindem cu lingura in tava (25*35 cm sau chiar 20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 10-15 minute.
 
IMG_6012
 
IMG_6013
 
       Ungem peste aluatul fierbinte cu gem de caise.
       Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam nucile macinate.
 
IMG_6014
 
       Umplutura o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru inca 20 minute sau pana cand vedem ca s-a intarit bezeaua cu nuci.
 
IMG_6015
IMG_6016
IMG_6017
 
IMG_6020
 
   
   Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem taia si servi .
Este cea mai buna reteta de Secuiasca : aluatul este foarte pufos , iar bezeaua usor crocanta.
 
 
IMG_6077
 
IMG_6065
 
       
Spor la incercat reteta ! 🙂
 
 
Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie nr.2/14.01.2010, sub denumirea de Prajitura invatatorului sarac „.

1 Comentariu

  1. Aurica

    frumoase pozele cu prezentarea prepararii retetei de la inceput pana la sfarsit, arata super si foarte pufoasa si cremoasa 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...