Prajitura secuiasca 2

Prajitura secuiasca 2

Prajitura secuiasca 2

 

Aluat :
250 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
1 plic praf de copt

1 borcanel marmelada de caise

Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1/2 lamaie

Mod de preparare Prajitura secuiasca 2 :

Aluat : intr-un castronel framantam cu varfurile degetelor faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam apoi zaharul si oul intreg.

Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

 Umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.

Prajitura secuiasca 2
Prajitura secuiasca 2
Prajitura secuiasca 2
Prajitura secuiasca 2

Sarbatori fericite tuturor !

Sursa mea : tusa Cheta din Sb ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Timea

    Delicioasa prajitura! trebuie sa o fac neaparat si eu! pup

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Mmm, delicioasa!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6