Prajitura secuiasca 2
Aluat :
250 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
1 plic praf de copt
1 borcanel marmelada de caise
Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1/2 lamaie
Mod de preparare Prajitura secuiasca 2 :
Aluat : intr-un castronel framantam cu varfurile degetelor faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam apoi zaharul si oul intreg.
Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .
Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.
Umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.
La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .
Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.
Sarbatori fericite tuturor !
Sursa mea : tusa Cheta din Sb ! 🙂
Delicioasa prajitura! trebuie sa o fac neaparat si eu! pup
Paste fericit!
Sarbatori fericite !
O minunatie de prajitura ! Salvez si eu reteta ..mersi.
Paste fericit!
toate cele bune!
Paste luminat Mire!!
Mmm, delicioasa!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pup!
Paste fericit fetelor ! 🙂