Prajitura secuiasca 2

Prajitura secuiasca 2

Prajitura secuiasca 2

 

Aluat :
250 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
1 plic praf de copt

1 borcanel marmelada de caise

Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1/2 lamaie

Mod de preparare Prajitura secuiasca 2 :

Aluat : intr-un castronel framantam cu varfurile degetelor faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam apoi zaharul si oul intreg.

Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

 Umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.

Prajitura secuiasca 2
Prajitura secuiasca 2
Prajitura secuiasca 2
Prajitura secuiasca 2

Sarbatori fericite tuturor !

Sursa mea : tusa Cheta din Sb ! 🙂

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Timea

    Delicioasa prajitura! trebuie sa o fac neaparat si eu! pup

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Mmm, delicioasa!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei

Prajitura placinta miresei Aluat dospit : 250 g faina 3,5 g drojdie uscata (sau 13 g drojdie proaspata) 3 galbenusuri 50 g zahar 150 ml lapte caldut 15 ml ulei esenta de vanilie un praf de sare   gem de caise 300 g   Budinca de gris: 500 ml lapte 50 g zahar...

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni Aluat fraged :  450 g faina 4 galbenusuri 250 g unt rece 80% 1 lgt praf de copt 3 lg zahar pudra   Bezea : 6 albusuri 250 g zahar 60 g budinca de capsuni 50 ml ulei 300 g capsuni proaspete   Decor : zahar pudra   Mod de...

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza

Prajitura cu scortisoara si crema de branza Blat : 4 oua 110 g unt topit 450 ml lapte 170 g zahar esenta de vanilie 450 g faina 2+1/2 lgt praf de copt 1 lgt bicarbonat de sodiu   Umplutura : 180 g unt moale 80% 170 g zahar 1 lgt scortisoara 2 lg faina  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11