Prajitura secuiasca 2

IMG_2574

Aluat :
250 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
1 plic praf de copt

1 borcanel marmelada de caise

Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1/2 lamaie

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castronel framantam cu varfurile degetelor faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam apoi zaharul si oul intreg.

Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

 Umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.

IMG_2552
IMG_2574

Sarbatori fericite tuturor !

Sursa mea : tusa Cheta din Sb ! 🙂

7 Comentarii

  1. Timea

    Delicioasa prajitura! trebuie sa o fac neaparat si eu! pup

    Răspuns
  2. Licuta Marin

    Mmm, delicioasa!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...